Ez lesz a sörkaraván utolsó állomása: Balatonföldváron még megkóstolhatod a különlegességeket

HelloVidék   
  Megosztom
Ez lesz a sörkaraván utolsó állomása: Balatonföldváron még megkóstolhatod a különlegességeket

Alsóörs és Keszthely meghódítása után Balatonföldváron zárul a sörös programsorozat július 22. és 26. között. A város Fesztivál terét közel 30 főzde, legalább 100 főzettel uralja öt napon keresztül július utolsó hétvégéjén. A habzó italok mellett street food ételekkel, sörtörténeti előadásokkal, sörkóstolókkal és sakk szimultánnal is készülnek a szervezők.

Az elmúlt hónapok rendkívüli helyzete ellenére idén is Balatonföldvárra látogat a Serfőző sörkaravánja. Az Alsóörsi, majd a Keszthelyi Sörnapok pörgését a déli part szívében húzza meg a Balaton-parti kompánia közel 30 kiállítója július 22-től öt napon keresztül.

A sörnapok látogatóit hazai és nemzetközi, kis- és nagyüzemi sörfőzdék egyaránt várják, így a balatonszentgyörgyi Sörművek és a jászapáti Yeast Side Brewery mellett, többek között a cseh Cerna Hora és Permon, sörei vagy az ír Guinness világos főzetei is felsorakoznak a földvári Fesztivál téren. A könnyed lágerek és frissítő gyümölcsös sörökön túl az igazán bátrak testes stoutokkal is koccinthatnak a balatoni nyárban. Természetesen a citrusos IPA-k, a kiegyensúlyozottabb APA-k, a kesernyés EPA-k vagy a karamellás barna és félbarna italok kedvelőiről sem feledkeztek meg a Sörnapok kiállítói.

A Serfőző csapata a hűsítő főzetekhez illő szaftos grill és BBQ ételekről és ízletes sörkorcsolyákról is gondoskodik az ötnapos sörünnep során, melyet Katona Csaba történész sörtörténeti előadása, Jeszenszky József mesterjelölt sakkozó sakk szimultán megmérettetése, koncertek és sörivó versenyek tesznek még színesebbé.

A szervezők az elmúlt hónapok veszélyhelyzetét figyelemmel kísérték, így az egészségügyi előírásokat szem előtt tartva és betartatva várják a látogatókat egymástól legalább másfél méterre elhelyezett sörpadokkal és a kiállítóknál biztosított folyamatos kézfertőtlenítési lehetőséggel. A Balatonföldvári Sörnapok július 22. és 26. között a Fesztivál téren zajlanak majd.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sörkaraván

sörkülönlegességek

sör

sörök

balatonföldvár