Hatalmas felajánlást tett a híres műsorvezető: így segít szülővárosa könyvtárának

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas felajánlást tett a híres műsorvezető: így segít szülővárosa könyvtárának

Friderikusz Sándor augusztus elsején Nyíregyházára utazik, hogy ünnepélyes keretek között átadja 4 ezer kötetes gyűjteményét a Móricz Zsigmond Megyei és Városi könyvtárnak.

Friderikusz Sándor augusztus elsején Nyíregyházára utazik, hogy ünnepélyes keretek között átadja 4 ezer kötetes gyűjteményét a Móricz Zsigmond Megyei és Városi könyvtárnak, írja a Ripost. A lapnak Tomasovszki Anita, a könyvtár igazgatója elmondta: a nyíregyházi születésű újságíró-műsorvezető által felajánlott könyvállomány már meg is érkezett, egy nagy teherautó hozta a nyolcvan óriási dobozt. A könyvek katalogizálása már meg is kezdődött, hogy augusztus 1-jére már a polcokon lehessenek.

"Az adománykötetek mindegyikén feltüntetjük majd, hogy városunk szülöttétől, Friderikusz Sándortól kaptuk. Tervezünk egy külön polcot is azon kötetek számára, melyek igazán fontos, ritka, vagy egyszerűen csak alapművek", nyilatkozta a könyvtárigazgató.

Az ünnepélyes átadóra augusztus 1-jén 10 órakor kerül sor a könyvtár olvasótermében, utána pedig egy nyilvános beszélgetés is lesz Friderikusszal:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

friderikusz sándor

könyvtár

nyíregyháza

adomány

könyvek