Egyedi tárlat nyílik a vidéki városban: a helyi művészetet mutatják be

MTI   
  Megosztom
Egyedi tárlat nyílik a vidéki városban: a helyi művészetet mutatják be

Szombaton nyíilk meg a megyeszékhelyen a tizenegy képzőművész összefogásával létrehozott MimikArt Galéria. Az első tárlaton csaknem ötven alkotást mutatnak majd be.

Zalaegerszeg belvárosában szombaton megnyílik a zalai megyeszékhelyen alkotó tizenegy képzőművész összefogásával létrehozott MimikArt Galéria. Az első tárlaton csaknem félszáz alkotást mutatnak be. A zalaegerszegi kortárs képző- és iparművészek régi igénye és törekvése volt a galéria létrehozása, amely a műtárgyak bemutatása mellett a szakmai és a műhelymunkákra is lehetőséget ad.

Idén jelent meg a zalaegerszegi képzőművészet 120 éves történetét bemutató reprezentatív kötet. Seres Péter és Kostyál László Képzőművészet Zalaegerszegen című könyve a városhoz kötődő alkotók jelentősebb munkáit mutatja be, a MimikArt Galéria pedig a kortárs alkotók szellemi műhelyévé válhat.

Havi rendszerességgel nyílnak majd új kiállítások, a tervek szerint csoportfoglalkozásokat, művészeti előadásokat tartanak, emellett helyet adnak a lokálpatrióta klub és a Pannon Tükör című kulturális folyóirat rendezvényeinek.

A MimikArt Galériát (az elnevezés is erre utal) az egykori megyei és művelődési központ több mint egy évtizede üresen álló épületében hozták létre: a 120 négyzetméteres kiállítótér mellett egy kisebb (10 négyzetméter alapterületű) irodát alakítottak ki. Velkey Péter, a polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályának vezetője elmondta, hogy a képzőművészek elképzelését az önkormányzat is támogatta.

A hivatal műszaki osztályának és a városi művelődési központ műszaki részlegének szakemberei korszerűsítették az épületrész elektromos berendezését, és segítséget nyújtottak az indával benőtt, elhagyottan álló épület külső környezetének rendbetételéhez. Flaisz Gergő, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ igazgatója a kulturális intézmények kiemelt feladatának nevezte a kortárs művészet támogatását. Kiemelte, hogy a MimikArt Galéria a zalaegerszegi belváros egyik különlegessége lehet, amely a műalkotások bemutatása mellett műhelymunkára is lehetőséget ad.

Tóth László intézményegység-vezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a galéria működése mellett a hangverseny- és kiállítóterem továbbra is teret ad a város képzőművészeti életeben jelentős szerepet játszó, tradicionális, a nagyszabású tárlatok megrendezésére.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

zalaegerszeg

galéria

képzőművészet