Örülhetnek a lovassport szerelmesei: hamarosan rajtol a kisbéri fogathajtó verseny

HelloVidék   
  Megosztom
Örülhetnek a lovassport szerelmesei: hamarosan rajtol a kisbéri fogathajtó verseny

Az Idős Jámbor Vilmos Lovasközpont nemzetközi 2*-os és nemzeti fogathajtó verseny házigazdája lesz augusztus 7. és 9. között, a versenyzők érkezése és az istállónyitás már augusztus 4-én, kedden 14 órától megkezdődik.

Hagyományainkban, mélyen gyökerező lovaskultúránkban világszerte igazi lovasnemzetként, a modern lovaskultúra egyik megteremtőjeként ismerik el Magyarországot. A járványhelyzet miatt azonban az elmúlt hónapokban háttérbe szorultak a különböző lovas rendezvények - ennek volt köszönhető az is, hogy július elején rendezték meg idén a szezon első, 3 számos nemzeti fogathajtó versenyét Mezőhegyesen, amiről tudósítottunk is.

A lovassport szerelmesei most újabb versenyen izgulhatnak kedvenceikért, ezúttal Kisbéren:

A versenyzők érkezése és az istállónyitás már augusztus 4-én, kedden 14 órától zajlik. A verseny idején érvényes sportorvosi igazolással lehetett nevezést leadni. A versenyzők és lovaik listáját itt lehet megnézni.

A magyar nevezési rendszerben csak a CAN-A és CAN-B kategóriás fogatok nevezését várták a szervezők, olyanokét, akik csak a nemzeti kategóriákban akarnak indulni, de nem versenyeznek nemzetközi szinten. Számukra a boxfoglalás is itt történik.

A nemzeti kategóriákban – gyermek, junior, fiatal hajtók, CAN-A, CAN-B kategória – a magyar nevezési rendszeren keresztül lehetett nevezni. A CAI2*-os kategóriákban egyes-, kettes- és négyesfogatok nevezését várták a rendezők. Az ifjúsági és póni kategóriák díjhajtása 80 m x 40 m-es négyszögben történik.

A felnőtt póni egyes-, kettes- és négyesfogat, valamint a gyermek, junior és fiatal hajtók számára rendezett magyar bajnokság döntőjén indulási jogosultsággal rendelkezik bármely, az adott kategóriára jogosult versenyző, eltekintve az előzetes kvalifikációtól. Az OB döntőn számukra érem is osztható, amennyiben az indulói létszám minimum 3. Ez azért van, mert ezekben a kategóriákban meglehetősen kevés a hazai verseny, így a versenyzőknek nincs lehetőségük az előzetes minősülésre.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fogathajtás

fogathajtó verseny

kisbér

ászár

lovassport

fogathajtás