Hatalmas szíve segíti a versenyben: a Down-szindrómás Marci is ringbe száll a fogathajtó derbin

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas szíve segíti a versenyben: a Down-szindrómás Marci is ringbe száll a fogathajtó derbin

Állapotából adódóan egy saját világban él, és a fogathajtás az, ami legtöbbet jelent neki az életben. Azért indul parasportolói státuszban, hogy hajtás során segítséget kaphasson a kocsiban tartózkodó kísérőtől, erre azonban szinte sosincs szüksége.

Ahogy arról beszámoltunk, a járványhelyzet miatt az elmúlt hónapokban sok más eseményhez hasonlóan háttérbe szorultak a különböző lovas rendezvények is - ennek köszönhetően július elején rendezték meg idén a szezon első, 3 számos nemzeti fogathajtó versenyét Mezőhegyesen, amiről a HelloVidék tudósított. A lovassport szerelmesei most újabb versenyen izgulhatnak kedvenceikért, ezúttal Kisbéren:

Az izgalmas verseny valószínűleg jó pár meglepetést tartogat majd. Több tehetséges magyar fiatal is rajthoz áll a Takarékbank támogatásával, az ő futamaikat egészen biztosan érdemes lesz nyomon követni. A verseny indulásáig a HelloVidék mutatja be őket kicsit részletesebben.

Korábbi cikkünkben Nagy Vanesszát mutattuk be, aki póni fogathajtásban indul a megmérettetésen, most pedig a para póni fogathajtásban versenyző Udvari Mártonról tudhattok meg kicsit többet.

Az ifjú fogathajtó 2006. február 14-én született Budapesten. Klubja az id. Jámbor Vilmos Lovas SE, edzői Pille-Riin Roosileht, Rimarcsik Zsolt és Jámbor Vilmos. Marci Down-szindrómásként azért versenyez parasportolói státuszban, hogy így hajtás során segítséget kaphasson a kocsiban tartózkodó kísérőtől.

Állapotából adódóan egy saját világban él, és a fogathajtás az, ami legtöbbet jelent neki az életben. Édesapja id. Bozsik József segédhajtója volt, Marci is így került kapcsolatba ezzel a sportággal. Komoly célként lebeg a szeme előtt, hogy bajnokká váljon. Sokat jelent a versenyzésben hatalmas szíve, hiszen lehet azt mondani, hogy az érzelmei is segítségére vannak a jó eredmények elérésében. Ez persze nem pusztán a sikeres sportszerepléshez kell, hanem hogy legyőzze saját démonjait is. Érzi a versenyzésben azt a jót, ami minőségi javulást hoz az életébe.

Ők ketten nagyon együtt vannak, ami minden tekintetben jó eredményt, sikereket jelent az ifjú parasportoló számára.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lovassport

fogathajtás

fogathajtó verseny

derbi

tehetség

tehetséggondozás

down-szindróma

parasport