Durván átszabta nemzeti sportunkat a járvány: ők a jövő nagy reménységei

HelloVidék   
  Megosztom
Durván átszabta nemzeti sportunkat a járvány: ők a jövő nagy reménységei

Az idei első, mezőhegyesi verseny után augusztus 7. és 9. között az 57. Magyar Hajtó Derby nemzetközi és nemzeti fogathajtó versenyt rendezték meg. A nemzetközi 2*-os és nemzeti fogathajtó verseny házigazdája az Idős Jámbor Vilmos Lovasközpont volt. A versenyre a HelloVidék is ellátogatott, ahol megnéztük, hogy szerepelnek a legfiatalabb versenyzők, akik közül van, aki már egy éves korában megismerkedett a lovassport világával. Valamint megtudtuk azt is, hogy milyen hatással volt a sportágra a koronavírus. A gyerekek elárulták, miért volt idén más a felkészülés, Tóth Tamás szövetségi kapitány és Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója pedig elmondta, hogy miért fontos mégis folytatni.

Magyarországot a történelmét tekintve igazi lovasnemzetként ismerik, ezért a lovaskultúra, lovassport a mai napig jelentős szerepet tölt be nívós hagyományaink sorában. Mint ahogy sok más területen drámaian átszabta a szezont a koronavírus járvány, az utóbbi hónapokban a lovassport rendezvények is a háttérbe szorultak.

A megkésett szezon azonban a sportág szerelmeseinek egy pillanatra sem vette el a lelkesedését. Az idei első, mezőhegyesi verseny után augusztus 7. és 9. között az 57. Magyar Hajtó Derby nemzetközi és nemzeti fogathajtó versenyt rendezték meg. A nemzetközi 2*-os és nemzeti fogathajtó verseny házigazdája az Idős Jámbor Vilmos Lovasközpont volt. A megmérettetésen nézőként a HelloVidék is részt vett:

A futamokon rengeteg meglepetésre számíthattunk, a szezon második komoly versenyén a neves felnőtt indulók között fiatal tehetségek is hajtottak. A Takarékbank támogatásával versenyző ifjú hajtók a legtapasztaltabbakhoz méltóan szerepeltek, így Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatójának szavaival élve elmondhatjuk, hogy a

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

takarékbank

vida józsef

fogathajtás

fogat

lovassport