Durván átszabta nemzeti sportunkat a járvány: ők a jövő nagy reménységei

HelloVidék   
  Megosztom
Durván átszabta nemzeti sportunkat a járvány: ők a jövő nagy reménységei

Az idei első, mezőhegyesi verseny után augusztus 7. és 9. között az 57. Magyar Hajtó Derby nemzetközi és nemzeti fogathajtó versenyt rendezték meg. A nemzetközi 2*-os és nemzeti fogathajtó verseny házigazdája az Idős Jámbor Vilmos Lovasközpont volt. A versenyre a HelloVidék is ellátogatott, ahol megnéztük, hogy szerepelnek a legfiatalabb versenyzők, akik közül van, aki már egy éves korában megismerkedett a lovassport világával. Valamint megtudtuk azt is, hogy milyen hatással volt a sportágra a koronavírus. A gyerekek elárulták, miért volt idén más a felkészülés, Tóth Tamás szövetségi kapitány és Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója pedig elmondta, hogy miért fontos mégis folytatni.

Magyarországot a történelmét tekintve igazi lovasnemzetként ismerik, ezért a lovaskultúra, lovassport a mai napig jelentős szerepet tölt be nívós hagyományaink sorában. Mint ahogy sok más területen drámaian átszabta a szezont a koronavírus járvány, az utóbbi hónapokban a lovassport rendezvények is a háttérbe szorultak.

A megkésett szezon azonban a sportág szerelmeseinek egy pillanatra sem vette el a lelkesedését. Az idei első, mezőhegyesi verseny után augusztus 7. és 9. között az 57. Magyar Hajtó Derby nemzetközi és nemzeti fogathajtó versenyt rendezték meg. A nemzetközi 2*-os és nemzeti fogathajtó verseny házigazdája az Idős Jámbor Vilmos Lovasközpont volt. A megmérettetésen nézőként a HelloVidék is részt vett:

A futamokon rengeteg meglepetésre számíthattunk, a szezon második komoly versenyén a neves felnőtt indulók között fiatal tehetségek is hajtottak. A Takarékbank támogatásával versenyző ifjú hajtók a legtapasztaltabbakhoz méltóan szerepeltek, így Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatójának szavaival élve elmondhatjuk, hogy a

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

takarékbank

vida józsef

fogathajtás

fogat

lovassport