Itt ünnepelhetjük a magyar terményeket: ismerd meg a zöldségek, gyümölcsök valódi erejét

MTI   
  Megosztom
Itt ünnepelhetjük a magyar terményeket: ismerd meg a zöldségek, gyümölcsök valódi erejét

Idén új helyszínre, a Balaton partjára költözik a Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe! Augusztus 19. és 22. között Balatonfüreden, a Tagore sétányon várja a gyerekeket Frutti és Veggi, az Európai Friss Kalandok program két népszerű kabalafigurája.

Az érdeklődök mindennap 10 órától interaktív játékok és izgalmas programok segítségével pillanthatnak be Vegapolis világába, és ismerkedhetnek meg a zöldségek, gyümölcsök valódi erejével.

A Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepén Frutti és Veggi szabadtéri játékokkal, zöldség-gyümölcs felismeréssel, kézműves foglalkozással, zöldség-gyümölcskóstolóval, valamint izgalmas játékapplikációval készül a gyermekek, illetve az egész család számára. A gyerkőcök színes, érdekes foglalkoztatófüzetben is színezhetnek, rajzolhatnak, megoldhatják a feladatokat, amelyek mind segítenek megismerni a zöldségek és a gyümölcsök varázslatos erejét, pozitív tulajdonságait, sőt még együtt is táncolhatnak Fruttival és Veggivel!

A Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe idén a pandémia helyzet miatt – a balatonfüredi esemény mellett – július végétől a digitális térben is zajlik, a program nagyköveteinek részvételével. Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakozó, Marton Adrienn gasztro-műsorvezető és Wolf András séf videóiban a szezonális zöldségek, gyümölcsök szupererejére derül fény, illetve új, egészséges receptek, hasznos gasztro-tippek láthatók. A videók elérhetők az Európai Friss Kalandok Facebook és Instagram oldalán vagy az esemény hivatalos oldalán.

Az Európai Friss Kalandok Program a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) edukációs programja a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítésére. Az Európai Unió által támogatott program az Interfel francia szakmaközi szervezettel összefogásban valósul meg. A rendezvény minden hatósági előírást és ajánlást betartva kerül megrendezésre!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyümölcs

zöldség

ünnep

tagore sétány

balaton

balatonfüred