Megteltek a szálláshelyek: itt tölti a a hosszú hétvégét a legtöbb magyar

MTI   
  Megosztom
Megteltek a szálláshelyek: itt tölti a a hosszú hétvégét a legtöbb magyar

Teltházas a 4 napos hosszú hétvége a legtöbb belföldi szálláshelyen; Siófok, Hajdúszoboszló és Balatonfüred a legkeresettebb úti cél a Szállás.hu legfrissebb adatai szerint. Az államalapítás ünnepének hosszú hétvégéjén 32 százalékkal nőtt a szállásfoglaló oldal által közvetített forgalom bruttó értéke az egy évvel korábbihoz képest.

A portál közleménye szerint gyakorlatilag megteltek a szálláshelyek, az oldal balatoni és Tisza-tavi kínálatában 1 százalék alatti, a Velencei-tónál 2 százalék körüli a még foglalható szállások aránya a hosszú hétvégére. Átlagosan 56 nappal előre foglaltak a vendégek, ami jóval rövidebb az ilyenkor szokásosnál.

Szigetvári József, a Szállás.hu csoport vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta:

a vírus, a korlátozások és a szeszélyes időjárású június óta idén nyáron óvatosabbak a vendégek, sokan az utolsó pillanatban hoznak utazási döntést. A legkeresettebb települések 10-es listájára sorrendben még Eger, Hévíz, Zalakaros, Gyula, Szeged, Balatonlelle és Zamárdi került fel.

A foglalások 35 százaléka hotelbe, 27 százaléka apartmanba, 20 százaléka vendégházba, 18 százaléka panzióba szól. Az átlagos foglalási érték 74 260 forint a hosszú hétvégére, ami 27 százalékos növekedés tavalyhoz képest.

Szállástípusonként is eltérő azonban az összeg, míg az apartmanokban 68 500 forint, a panziókban 54 600 forint, a 3 csillagos hotelekben már 96 ezer forint, 4 csillagosokban pedig 137 ezer forint az átlagos foglalási érték

- ismertette Szigetvári József.

A legtelítettebb nap augusztus 20-a lesz. Az átlagos foglalási hosszúság 2 éjszaka, de akad kirívó eset is, a leghosszabb például 25 éjszakára szól

- közölte.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szállás

szálláshely

szálláshelyek

tisza-tó

velencei-tó

hosszú hétvége