Mégis megtartják a legnagyobb múltú magyar vásárt: megkezdődött a négynapos kirakodás

MTI   
  Megosztom
Mégis megtartják a legnagyobb múltú magyar vásárt: megkezdődött a négynapos kirakodás

Teljesen átszervezték a vásártér kiosztását, különös figyelemmel a védekezésre, a biztonsági távolság betartására, és ehhez megfelelő számú kiszolgáló személyzetet biztosítására. A mintegy 35 ezer négyzetméteres területen kevesebb árust fogadnak.

Megkezdődött a hagyományos hortobágyi hídi vásár augusztus 20-án: a kilenclyukú híd lábánál a korábbiakhoz hasonló területen, de a járványhelyzetre tekintettel kevesebben árusíthatják portékáikat a négynapos országos kirakodóvásárban. A vásárt rendező Hortobágyi Délibáb Nonprofit Kft. ügyvezetője, Simon Zsuzsanna azt mondta, az év elején kialakult és sokáig bizonytalan helyzetben is "rendületlenül hittek" abban, hogy a szokásokhoz híven megszervezhetik a puszta nagy nyári rendezvényét.

Július végén vált egyértelművé, hogy másképp, mint korábban, de az idén is lesz hídi vásár - tette hozzá. A tulajdonos önkormányzattal egyeztetve

A főszervező hozzátette: a mintegy 35 ezer négyzetméteres területen kevesebb árust fogadnak. Mintegy 160 árusító helyet alakítottak ki, további száz jelentkezőt azonban a járványhelyzet miatt nem tudtak fogadni.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hortobágy

vásár

hídi vásár

hortobágyi hídi vásár

koronavírus

koronavírus-járvány