Még mindig tilos a Marosba fürdeni: ezért maradt el a strandszezon is

HelloVidék   
  Megosztom
Még mindig tilos a Marosba fürdeni: ezért maradt el a strandszezon is

Emberemlékezet óta nem történt olyan Makón, mint idén: a nyári strandszezon egészen egyszerűen elmaradt. Pár nap ugyan még hátravan a legmelegebb évszakból, de biztosan nem fogunk a Marosban csobbanni - írja a Délmagyar.

Tudtuk, hogy nem lehet úsz­­ni, de szerintünk így is ér­­demes kijönni a Maros-part­­ra

- mesélte a portálnak Dere Zoltán, aki átutazóban volt pénteken Ma­­kón 4 tagú családjával, és semmiképp nem akart úgy távozni, hogy ne tettek volna egy rövid látogatást az üdülőövezetben, ahol már nem először jártak.

A kocsit letettük a lombkoronasétány parkolójában, aztán miután azon végigsétáltunk, gyalog átjöttünk a strandhoz. A gyerekek a kalandpartot fogják kipróbálni, mi meg iszunk egy hűsítőt a büfében

- tette hozzá a családfő.

Amint láttuk, példájukat sokan követték: amikor ott jártunk, valóságos sor állt a kalandpart animátorainál, és az emeleti büfének is voltak vendégei szép számmal. Sportolókat – merthogy itt lábteniszezni és tollasozni is lehet – ezúttal éppen nem láttunk

- számolt be róla a lap.

Annak ellenére, hogy fü­­rödni a vízben továbbra sem lehet, a makói strand népszerű. A parton nyugágyak pihennek, de a közelülben lévő, vízbe vezető mobil lépcsőt senki nem használja. A látogatókat pedig táblák figyelmeztetik a parton arra, hogy tilos a Marosba menni.

a nyár legele­jén a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán fel sem merült a strand megnyitása, aztán amikor ezeket fel­oldották, kiöntött a folyó, és elég sokáig magas volt a vízállás. Információink szerint most már a nyárból hátralévő né­­hány napra nem is fogják megnyitni, hiszen ahhoz hosszadalmas szakhatósági eljárásra volna szükség – egyébként a vízállás még most sem alacsony

- fogalmazott a portál.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

strand

strandszezon

maros

fürdés

makó

úszás

szórakozás