Állatkertek Éjszakája: Debrecenben izgalmas programokkal készülnek

MTI   
  Megosztom
Állatkertek Éjszakája: Debrecenben izgalmas programokkal készülnek

Minden évben eljön az éjszaka, amikor az állatoké a főszerep. Augusztus 28-án, pénteken 19:00 és 23:00 között az immár kilencedik alkalommal megrendezett Állatkertek Éjszakáján az ország első vidéki állatkertje és egyetlen, idén 60 éves vidámparkja egyedülálló programkavalkáddal várja a nagyközönséget, akiket az idei főtematika jegyében Afrika sokszínű élővilágába és kultúrájába kalauzol el a kontinens fajaiban kiemelkedően gazdag intézmény.

Az elmúlt évek hagyományához híven az idei Állatkertek Éjszakájára ellátogatók is elsőként csodálhatják meg az intézmény legújabb látványosságát: pénteken Tanganyika- és Malawi-tavi sügérek költöznek majd Snapi, a Pálmaház nílusi krokodiljának medencéjébe.

E varázslatos este ritka alkalmat ad arra, hogy betekintsünk az idén még fényességesebb hangulatvilágítást kapó kert lakóinak addig ismeretlen, esti életébe. Most először feltárulnak a Pálmaház kulisszái mögötti titkok, de az érdeklődők látványetetések és szakvezetések során számos más helyszínen is megismerkedhetnek a legkülönlegesebb állatokkal és találkozhatnak az állatkert nemrég született, kézből nevelt sztárjaival, köztük Zaharával, a kéthónapos zsiráflánnyal – akiről az este folyamán jégszobor is készül majd – és Evettkével, a pingvinóvoda idei növendékével; emellett azt is megtudhatják, hogyan mos fogat a víziló.

A legmerészebb látogatókat egész estés Bátorságpróba is várja a Pálmaházban, ahol lehetőségük nyílik testközelből megismerni és megkedvelni az addig talán nem szeretett állatokat. A hazai élővilág iránt érdeklődők óránkénti szakvezetésen hallhatnak érdekességeket a Nagyerdő flórájáról és faunájáról, továbbá a hazai éjszakák egyik ikonikus vadászával, az uhuval is találkozhatnak.

A felejthetetlen élményekről számos fellépő is gondoskodik majd. Afrikai népzenei koncertet ad a Serengeti Troupé, akiknek hangszereivel bemutató keretében közelebbről is megismerkedhetünk, de a hastánctól a tűzzsonglőrködésig megannyi produkciót csodálhatunk majd meg. A Magyar Afrika Társaság közreműködésével afrikai társasjáték-bemutató és kézműves-foglalkozás is várja a látogatókat, akik e programokon való részvételükkel a Társaság hátrányos helyzetű csoportok körében végzett ismeretterjesztő munkáját támogatják.

Különleges szolgáltatásként a Vidámpark is üzemel majd, a Varázskarszalagot váltó vendégek pedig egész este korlátlanul vehetik igénybe mind a 23 játéküzemet, köztük a professzionális fény- és hangtechnikával felszerelt, megújult Apollo-X-et, valamint Döbrögi kastélyát. A színes fényárban úszó Óriáskerék szomszédságában lehetőség nyílik majd a csillagos ég tanulmányozására is a Magyar Csillagászati Egyesület munkatársainak segítségével.

A biztonságos élményszerzés érdekében az intézmény egyszerre legfeljebb 3000 vendéget fogad majd, az állatházakra vonatkozóan pedig külön létszámkorlátozásokat vezet be a rendezvény idejére.

A rendezvényre szóló belépővel valamennyi programelemen való részvétel ingyenes. A belépők egységesen 2500 Ft/fő áron kaphatók, a belépés mellett korlátlan vidámparki játékgép-használatot is biztosító Varázskarszalag pedig 3.300 Ft/fő áron. A jegyek megvásárolhatók elővételben online, illetve a pénztárakban vagy a helyszínen 23:00-ig.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkertek éjszakája

állatkert

debrecen

hajdú-bihar-megye

program