Rengeteg pénzt szántak az építkezésre: lovardát nyitottak a nyírségi megyeszékhelyen

MTI   
  Megosztom
Rengeteg pénzt szántak az építkezésre: lovardát nyitottak a nyírségi megyeszékhelyen

Elkészült a Timpex Kft. fedeles lovardája Nyíregyházán, a több mint 300 millió forint értékű beruházást szerdán adták át a nyírségi megyeszékhelyen.

Az eseményen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, a fejlesztés a hazai lovas élsportot és az utánpótlás-nevelést egyaránt segíti, mivel az új lovardát időjárástól függetlenül, egész évben tudják használni a versenyzők és a szabadidősportolók.

Megjegyezte, nagyon kevés fedeles lovarda van az országban, az új létesítmény a sportfunkciója mellett ráadásul a kultúrát is szolgálja, ugyanis az új lovarda ad otthont a napokban Nyíregyházán zajló Vidor Fesztivál egyik lovasszínházi előadásának.

Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke a beruházást megvalósító társaság szakmai eredményeit megemlítve arról beszélt, hogy a Timpex Ménes és Lovasklub a magyar lovasélet elmúlt három évtizedének egyik meghatározó szereplője, a lótenyésztés területén szinte az egész világon ismerik a nevét.

Emlékeztetett arra, hogy az élsportban kimagasló eredményeket ért el a ménes, világ- és Európa-bajnokságra, világkupa-döntőre jutott már el ott tenyésztett ló és ott alkalmazott lovas, itthon pedig felnőtt és utánpótlás szinten is a legmagasabb eredményeket érte el a klub.

A szövetségi vezető a lovas szabadidősport növekvő népszerűségére utalva hozzátette, a tapasztalatok szerint Magyarországon januártól decemberig egyre nagyobb az igény a lovaglásra és a lóval való foglalkozásra, ez a lovarda pedig erre biztosít lehetőséget.

Nagy öröm, ha egy helyi cég fejleszt, mert ez azt jelenti, hogy eredményesen működik, jól érzi magát és a városban képzeli el a jövőjét

- közölte az ünnepségen Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. A városvezető szerint külön említést és megbecsülést érdemelnek a társaság sportsikerei, az idei kulturális újítást folytatva pedig később akár több fesztiválprogram és előadás helyszíne lehet majd a létesítmény.

A 2400 négyzetméter alapterületű lovarda egy csaknem 1800 négyzetméteres, elsősorban saját használatra, valamint nemzetközi versenyek megrendezésére egyaránt alkalmas pályával rendelkezik - mondta el Tárbály István, a Timpex Kft. ügyvezető-tulajdonosa. A több mint 300 millió forint értékű beruházás megvalósításához a társaság 150 millió forintos kormányzati támogatást kapott.

A Nyíregyházi Tangazdaság ménesét 1993-ban vásárolta meg a Timpex Kft., azóta ott nevelkedik az ország egyik legeredményesebb, több mint száz lovat számláló sportló ménese. A lovasiskolát működtető és lovastáborokat szervező társaság pályáján évente rendeznek országos tenyészszemlét, fedezőmén bemutatót, valamint megyei és országos díjugrató versenyeket.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lovarda

nyíregyháza

szabolcs-szatmár-bereg megye

beruházás