Figyelmeztet a nemzeti park: veszélyes állatok foglaltak el egy kilátót, most érdemes elkerülni

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelmeztet a nemzeti park: veszélyes állatok foglaltak el egy kilátót, most érdemes elkerülni

Ahogyan arról a híradásokból is lehetett értesülni a napokban, a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet területén, a Jakab-hegyen található kilátóban lódarázsfészek található. Ennek eltávolítása ügyében igazgatóságunk szakértőket keresett meg, akik elmondták: a beavatkozás bontási munkálatokat is igényelne - számolt be róla a Duna-Dráva Nemzeti Park.

Ahogy közleményükben írták, nagyon óvatosan kell lennünk a darázsfészkeknél!

Mivel a meglévő tervek alapján az építmény teljes rekonstrukciója az elkövetkező hónapok során meg fog valósulni, ezért munkatársaink a nemrégiben történt sajnálatos eseményre reagálva az építmény belsejében található fém hágcsó alsó részét eltávolították, lehetetlenné téve így a toronyba való feljutást, továbbá a veszélyre figyelmeztető táblát helyeztek ki az építményre. Arra kérjük a területen kirándulókat, hogy a rekonstrukciós munkálatok befejezéséig - és egyúttal a darázsfészek eltávolításáig - fokozott óvatossággal mozogjanak a torony környezetében

- írták a park munkatársai.

Munkatársaink az idei évben is gyakran látnak lódarázs-fészkeket az Igazgatóság működési területén található erdőkben. Rendszerint idősebb fák odvaiban, kikorhadt, üreges törzsében találhatóak kolóniáik. Amennyiben felfedezzük a fészket, messziről kerüljük el! Az egyébként nem túl agresszív lódarázs a fészek környezetében hamar támadásba lendül. Érdemes óvatosnak lenni az őszi időszakban is, hiszen egészen az első fagyokig aktív maradhat a kolónia

- olvasható posztjukban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

duna dráva nemzeti park

nemzeti park

darázs

kilátó

nyugat-mecsek tájvédelmi körzet

jakab-hegy

lódarázs

lódarázsfészek