Figyelmeztet a nemzeti park: veszélyes állatok foglaltak el egy kilátót, most érdemes elkerülni

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelmeztet a nemzeti park: veszélyes állatok foglaltak el egy kilátót, most érdemes elkerülni

Ahogyan arról a híradásokból is lehetett értesülni a napokban, a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet területén, a Jakab-hegyen található kilátóban lódarázsfészek található. Ennek eltávolítása ügyében igazgatóságunk szakértőket keresett meg, akik elmondták: a beavatkozás bontási munkálatokat is igényelne - számolt be róla a Duna-Dráva Nemzeti Park.

Ahogy közleményükben írták, nagyon óvatosan kell lennünk a darázsfészkeknél!

Mivel a meglévő tervek alapján az építmény teljes rekonstrukciója az elkövetkező hónapok során meg fog valósulni, ezért munkatársaink a nemrégiben történt sajnálatos eseményre reagálva az építmény belsejében található fém hágcsó alsó részét eltávolították, lehetetlenné téve így a toronyba való feljutást, továbbá a veszélyre figyelmeztető táblát helyeztek ki az építményre. Arra kérjük a területen kirándulókat, hogy a rekonstrukciós munkálatok befejezéséig - és egyúttal a darázsfészek eltávolításáig - fokozott óvatossággal mozogjanak a torony környezetében

- írták a park munkatársai.

Munkatársaink az idei évben is gyakran látnak lódarázs-fészkeket az Igazgatóság működési területén található erdőkben. Rendszerint idősebb fák odvaiban, kikorhadt, üreges törzsében találhatóak kolóniáik. Amennyiben felfedezzük a fészket, messziről kerüljük el! Az egyébként nem túl agresszív lódarázs a fészek környezetében hamar támadásba lendül. Érdemes óvatosnak lenni az őszi időszakban is, hiszen egészen az első fagyokig aktív maradhat a kolónia

- olvasható posztjukban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

duna dráva nemzeti park

nemzeti park

darázs

kilátó

nyugat-mecsek tájvédelmi körzet

jakab-hegy

lódarázs

lódarázsfészek