Figyelmeztet a nemzeti park: veszélyes állatok foglaltak el egy kilátót, most érdemes elkerülni

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelmeztet a nemzeti park: veszélyes állatok foglaltak el egy kilátót, most érdemes elkerülni

Ahogyan arról a híradásokból is lehetett értesülni a napokban, a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet területén, a Jakab-hegyen található kilátóban lódarázsfészek található. Ennek eltávolítása ügyében igazgatóságunk szakértőket keresett meg, akik elmondták: a beavatkozás bontási munkálatokat is igényelne - számolt be róla a Duna-Dráva Nemzeti Park.

Ahogy közleményükben írták, nagyon óvatosan kell lennünk a darázsfészkeknél!

Mivel a meglévő tervek alapján az építmény teljes rekonstrukciója az elkövetkező hónapok során meg fog valósulni, ezért munkatársaink a nemrégiben történt sajnálatos eseményre reagálva az építmény belsejében található fém hágcsó alsó részét eltávolították, lehetetlenné téve így a toronyba való feljutást, továbbá a veszélyre figyelmeztető táblát helyeztek ki az építményre. Arra kérjük a területen kirándulókat, hogy a rekonstrukciós munkálatok befejezéséig - és egyúttal a darázsfészek eltávolításáig - fokozott óvatossággal mozogjanak a torony környezetében

- írták a park munkatársai.

Munkatársaink az idei évben is gyakran látnak lódarázs-fészkeket az Igazgatóság működési területén található erdőkben. Rendszerint idősebb fák odvaiban, kikorhadt, üreges törzsében találhatóak kolóniáik. Amennyiben felfedezzük a fészket, messziről kerüljük el! Az egyébként nem túl agresszív lódarázs a fészek környezetében hamar támadásba lendül. Érdemes óvatosnak lenni az őszi időszakban is, hiszen egészen az első fagyokig aktív maradhat a kolónia

- olvasható posztjukban.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

duna dráva nemzeti park

nemzeti park

darázs

kilátó

nyugat-mecsek tájvédelmi körzet

jakab-hegy

lódarázs

lódarázsfészek