Megtört a régi balatoni hagyomány: el lehet felejteni az augusztusi szezonzárást

HelloVidék   
  Megosztom
Megtört a régi balatoni hagyomány: el lehet felejteni az augusztusi szezonzárást

A világjárvány miatt az előszezon elmaradt, később robbant be a nyár, így jobban kitolódott a vége is. Emellett az időjárás is kedvező. Fonyódon a vendéglátók sem akarják még lehúzni a rolót.

Megtört az a hagyomány, miszerint augusztus 20. után kiürül a Balaton partja, Fonyódon a vendéglátók sem akarják még lehúzni a rolót, írja a Sonline.hu. "Ma már inkább mindenki szeptember 30-ról beszél. Senki nem fejezte be a szezont. Azt hittük, hogy az idei szezon gyengébb lesz, de még szombaton is nagyon sokan voltak", nyilatkozta Hidvégi József polgármester. Szerinte az augusztus 20-i szezonzárást el kell felejteni, azon töprengenek inkább a vállalkozók, hogy szeptember 15. vagy 30. legyen az utolsó nap.

Zamárdiban a polgármester, Csákovics Gyula kezdeményezi, hogy ősszel legyenek nyitva tartó üzletek. Ha négy évszakossá szeretnénk tenni a Balatont, akkor azt lépcsőzetesen kellene elérni. Nem pünkösdkor kellene nyitni, és nem augusztus 20-án zárni. Ezért még ősszel a testület elé viszek egy előterjesztést, amely arról szól, hogy csak akkor járul az önkormányzat a közterület használatához, ha a vállalkozó kötelezettséget vállal arra, hogy az általunk meghatározott időpontig nyitva tart", fejtette ki. "Ha nincs nyitva egyetlen üzlet sem, a vendégek sem látogatnak el a tóhoz ősszel. Korgó gyomorral senki sem szeret sétálni, bringázni."

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

szezon

balatoni szezon

ősz

fonyód

vendéglátás