A fehér rózsa jelentése: erre utalhat egy fehér rózsa csokor

HelloVidék   
  Megosztom
A fehér rózsa jelentése: erre utalhat egy fehér rózsa csokor

Mi a fehér rózsa jelentése? Így üzenj egy fehér rózsa csokor használatával! Vigyázz, a fehér rózsa képek küldése félreértést okozhat!

A virágszimbolika nem csak a nőket foglalkoztatja: a férfiaknak is ismerniük kell a különböző virágok, főként a nők kedvenceinek, a rózsáknak a jelentését, mielőtt elhamarkodottan olyan virágot ajándékoznak valaki számára, ami nem helyénvaló. Sokszor ütközünk abba a problémába, hogy a fehér rózsa vagy a vörös rózsa illik-e inkább valakihez, és összekeverjük a megfelelő színű virágokat.

A fehér rózsa története

A fehér rózsa már a középkor óta ismert és népszerű dísze a parkoknak, virágoskerteknek. Híres történelmi esemény a középkori Angliát felforgató Rózsák Háborúja (1455-1487) is, ahol a trónért küzdő Lancasterek és Yorkok mérték össze erejüket. A híres dinasztikus háborúban A Lancaster család szimbóluma a vörös rózsa, míg a York családé a fehér rózsa volt.

A fehér rózsa jelentése

A fehér rózsa jelentése összetett: sok mindent kifejezhetünk egy fehér rózsa csokor ajándékozásával. A fehér rózsa alapvetően a melankolikus pillanatokhoz illik, sokszor jelképezi a búcsút egy kapcsolat végén. Emellett a fehér rózsa az ártatlanság, tisztaság szimbóluma, de kifejezhetjük vele a hűségünket is. A fehér rózsa nem alkalmas a szenvedély vagy a romantikus érzések kifejezésére, ugyanis arra a vörös rózsát használjuk. A fehér rózsa rokonnak, barátnak sem a legjobb választás, ugyanis anyák napjára, barát születésnapjára inkább sárga rózsát illik adni.

Fehér rózsa képek: egy kép is átadhatja az üzenetet?

A mai felgyorsult világban sokan már nem bajlódnak a vágott virágok megvásárlásával, egy fehér rózsa csokor helyett egy képpel fejezik ki érzéseiket valakivel kapcsolatban. Az interneten elérhető fehér rózsa képek erre tökéletesen megfelelnek, ám vigyázzunk, mit küldünk kedvesünknek, ugyanis egy fehér rózsa képével akaratlanul utalhatunk arra is, hogy nem érzünk szenvedélyt a másik iránt.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

fehér rózsa

szimbólum

rózsa

virág

virágok

virágcsokor

kert

történelem