Bepótolják a népszerű rendezvényt a Balatonon: mutatjuk a részleteket

MTI   
  Megosztom
Bepótolják a népszerű rendezvényt a Balatonon: mutatjuk a részleteket

A tavasszal elmaradt programot idén szeptember 26-án tartják meg kilenc tóparti településen. Idén, az egyedülálló időponttal arra hívják fel a figyelmet, hogy ősszel is érdemes ellátogatni a régióba.

A tavasszal elmaradt Balaton Napját idén szeptember 26-án, szombaton tartják kilenc tóparti településen, a programsorozattal arra hívják fel a figyelmet a szervezők, hogy az őszi időszak is szép, élménygazdag a Balatonnál. Kardos Gábor, a szervező Balatoni Kör szóvivője elmondta, hogy a Balaton Napja ünnepével arra hívják fel a figyelmet minden tavasszal, hogy már elég meleg a tó vize, lehet benne fürdeni. Manapság a klímaváltozás miatt a szeptemberben is nyári meleg van, ősszel is érdemes ellátogatni az üdülőrégióba.

A kezdeményezés fontos eleme, hogy a csatlakozó településeken egy időben - idén 15 órakor - körbekoccintják a Balatont a térség bortermelőinek boraiból készült BalatonBorral. Ezzel jelképesen összekapcsolódnak a programok.

Egyes településeken koccintással ünnepelnek, máshol családi programokkal, koncerttel, irodalmi esttel várják az érdeklődőket. Balatonfenyvesen a koccintás előtt egy órával kerekasztal-beszélgetést rendeznek a Balatonról a helyi kikötő teraszán Lombár Gáborral, a Balatoni Szövetség elnökével.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

balaton napja

program

rendezvény