Ennek biztosan sok kiránduló örül majd: új látogatóközpont épül a Mecsek keleti részén

MTI   
  Megosztom
Ennek biztosan sok kiránduló örül majd: új látogatóközpont épül a Mecsek keleti részén

A Mecsek legmagasabb csúcsán, a Zengőn idén átadott kilátó után egy látogatóközpont építésével tovább folytatódik a Kelet-Mecsek Hosszúheténytől Mecseknádasdig terjedő vidékének turisztikai fejlesztése - közölte a Baranya megyei önkormányzat.

Mint írták, a népszerű túraútvonal állomásait a területi operatív program csaknem 163 millió forintos támogatásából újítja meg a megye és a pécsváradi önkormányzat.

Emlékeztettek arra, hogy a Zengőre tartó túrázók már nyáron birtokba vehették a projekt keretében a hegytetőn megépített, húsz méter magas kilátót. A Dél-Dunántúl legmagasabb pontjáról nyugatra a Mecsek gerincének csúcsait, dél felé a Szársomlyó és Tenkes-hegy, kelet felé a Mórágyi gránitrög hullámos hátát is látni lehet, de különösen tiszta időben a Zengőtől légvonalban száz kilométerre lévő badacsonyi tanúhegy és a horvátországi Papuk-hegység is szemügyre vehető a kilátóból.

A fejlesztések tovább folytatódnak a Kelet-Mecsekben, a projekt részeként készül el hamarosan a Pécsvárad melletti Dombay-tónál egy új látogatóközpont is. A létesítményben a tervek szerint majd a környék látnivalóiról és a hozzájuk kapcsolódó mondákról, érdekességekről tájékozódhatnak az erdőjárók

- olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mecsek

dél-dunántúl

szársomlyó

tenkes-hegy

zengő

papuk-hegység