Ezt kár lenne kihagyni: egy héten át izgalmas meglepetésekkel vár a vidéki állatkert

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt kár lenne kihagyni: egy héten át izgalmas meglepetésekkel vár a vidéki állatkert

Egész héten ünneplik az állatokat a Debreceni Állatkertben. 1931 óta minden évben október 4-én tartjuk az Állatok Világnapját, ezért idén a Debreceni Állatkert egy teljes héten át – idén szeptember 29. és október 4. között – tematikus szakvezetésekkel és bemutatókkal igyekszik közelebb hozni a nagyközönséghez az élővilág megannyi csodáját.

1931 óta minden évben október 4-én, az állatok védőszentjeként is tisztelt Assisi Szent Ferenc emléknapján tartjuk az Állatok Világnapját, amely piros betűvel szerepel minden állatbarát naptárában, hiszen célja, hogy felhívja a figyelmet valamennyi vadon és emberi gondozásban élő állat védelmének és jólétének fontosságára.

Idei újdonságként a látogatók nemcsak az állatokat csodálhatják meg az ünnepi látványetetések során – többek között a mosómedvéket világnapjukon, október 1-jén –, hanem a kulisszák mögé bepillantva azt is megtudhatják, hogyan készül egy-egy különleges lakoma a takarmánykonyhán.

Délelőttönként a Nagyerdő Hete programsorozat keretében a Vojtina Bábszínház előadásait is megtekinthetik az érdeklődők. Emellett délutánonként szakvezetés keretében közelebbről is megismerkedhetnek a Pálmaház egzotikus világával, szemügyre vehetik az Állatkert néhai lakóinak reliktumait, és testközelből találkozhatnak Chilivel, a kézből nevelt sárga-kék arával. A programokon való részvétel normál belépőjegy megváltása esetén díjmentes.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

állatkert

debrecen

debreceni állatkert

ünnep