Ezt kár lenne kihagyni: egy héten át izgalmas meglepetésekkel vár a vidéki állatkert

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt kár lenne kihagyni: egy héten át izgalmas meglepetésekkel vár a vidéki állatkert

Egész héten ünneplik az állatokat a Debreceni Állatkertben. 1931 óta minden évben október 4-én tartjuk az Állatok Világnapját, ezért idén a Debreceni Állatkert egy teljes héten át – idén szeptember 29. és október 4. között – tematikus szakvezetésekkel és bemutatókkal igyekszik közelebb hozni a nagyközönséghez az élővilág megannyi csodáját.

1931 óta minden évben október 4-én, az állatok védőszentjeként is tisztelt Assisi Szent Ferenc emléknapján tartjuk az Állatok Világnapját, amely piros betűvel szerepel minden állatbarát naptárában, hiszen célja, hogy felhívja a figyelmet valamennyi vadon és emberi gondozásban élő állat védelmének és jólétének fontosságára.

Idei újdonságként a látogatók nemcsak az állatokat csodálhatják meg az ünnepi látványetetések során – többek között a mosómedvéket világnapjukon, október 1-jén –, hanem a kulisszák mögé bepillantva azt is megtudhatják, hogyan készül egy-egy különleges lakoma a takarmánykonyhán.

Délelőttönként a Nagyerdő Hete programsorozat keretében a Vojtina Bábszínház előadásait is megtekinthetik az érdeklődők. Emellett délutánonként szakvezetés keretében közelebbről is megismerkedhetnek a Pálmaház egzotikus világával, szemügyre vehetik az Állatkert néhai lakóinak reliktumait, és testközelből találkozhatnak Chilivel, a kézből nevelt sárga-kék arával. A programokon való részvétel normál belépőjegy megváltása esetén díjmentes.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

állatkert

debrecen

debreceni állatkert

ünnep