Hárman képviselik hazánkat a négyesfogathajtó világbajnokságon: mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Hárman képviselik hazánkat a négyesfogathajtó világbajnokságon: mutatjuk a részleteket

Október 7. és 11. között rendezik meg a FEI Négyesfogathajtó Világbajnokságot a hollandiai Valkenswaardban. A magyar fogathajtás a legtradicionálisabb sportágak egyike, Magyarország jelentős szerepet vállalt a nemzetközi szabályzatainak, versenyeinek kialakításában és fejlődésében. Hazánkat három versenyző, Dobrovitz József, Papp János és Vida József képviseli a többnapos, zártkapuk mögött szervezett, rendhagyó világbajnokságon.

Idén október 7. és 11. között rendezik meg a FEI Négyesfogathajtó Világbajnokságot a hollandiai Valkenswaardban.

A 25. alkalommal megrendezett nemzetközi sporteseményre 35 hajtó nevezett 13 országból, így erős konkurenciával kell szembenéznie a magyar csapatnak. A sportolók felkészülését a Takarékbank, a Deloitte, a Szerencsjáték Zrt., a Dorsum, a Pannon Értéktár, a Magyar Lovassport Szövetség, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., a Portfolio és a HelloVidék támogatta.

Tóth Tamás, a magyar kettes- és négyesfogathajtók szövetségi kapitánya elmondta, hogy egy teljesen rendhagyó világbajnokságra készül:

A világtörténelemben ilyen vb-t még nem rendeztek, szokatlan feltételekkel és körülmények között fog versenyezni a nemzeti válogatott. Várakozásokkal telve nézünk a megmérettetés elébe! A nagyon sok világ- és Európa-bajnokságot megjárt, sokszoros magyar bajnok Dobrovitz József szerepeltetéséhez, azt hiszem, nincs mit hozzáfűzni, míg Papp János és Vida József a jövőt képviselik: elsősorban nemzetközi versenytapasztalatot lehet és kell is gyűjteniük, mivel a jövő évi budapesti Európa-bajnokságon ott lehet a helyük. Az esélyeket illetően nem szabad találgatásokba bocsátkozni, az biztos, hogy Boyd Exell toronymagasan esélyes, nemcsak tapasztalata miatt, hanem azért is, mert hazai pályáján versenyez majd.

A magyar fogathajtás a legtradicionálisabb sportágak egyike, Magyarország jelentős szerepet vállalt a nemzetközi szabályzatainak, versenyeinek kialakításában és fejlődésében. A hazai lovassport legeredményesebb szakága a kettes- és négyesfogathajtás. A klasszikus fogathajtó verseny három számból áll. A díjhajtásnál a lovak idomítottságát, elengedettségét, hajlékonyságát, együttes munkáját, a jármódok szabályosságát, a feladatok pontosságát, a hajtó szárkezelését bírálják. A maratonhajtás szakaszokból álló, több kilométer hosszú, terepakadályokkal nehezített pálya, ahol a gyorsaságot és az akadályok leküzdését figyelik.

A harmadik rész az akadályhajtás, ahol bóják között kell áthajtani, a pálya akadályokkal nehezített és meghatározott időn belül kell leküzdeni.

A versenyt zárt kapuk mögött rendezik, így közönség nem látogathatja, viszont minden versenyszámot élőben lehet követni az interneten.

Vida József
Vida József

Papp János
Papp János

Dobrovitz József
Dobrovitz József

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

fogat

fogathajtás

takarék