Eldőlt: ez lesz a karácsonyi vásárok sorsa idén Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Eldőlt: ez lesz a karácsonyi vásárok sorsa idén Magyarországon

A budapesti Vörösmarty téri vásár szervezői úgy döntöttek, az ő rendezvényük elmarad idén a járvány miatt. De vajon ugyanez lesz a helyzet országszerte?

November elejére már 40 ezer aktív koronavírus fertőzött is lehet - ez szerepel az RTL Híradó birtokába jutott kormányzati dokumentumban. Az egészségügyért felelős államtitkárság ebben azt is írja,

Kiemelik, hogy csak az vegyen részt ezeken az eseményeken, aki egészségesnek érzi magát. A szervezőktől azt kérik, hogy rendszeresen fertőtlenítsék a szociális helységeket, az árusoktól pedig azt, hogy hordjanak maszkot.

A budapesti Vörösmarty téri vásár szervezői közben úgy döntöttek, az ő rendezvényük elmarad idén a járvány miatt. November végétől szilveszterig évente nagyjából félmillióan látogattak ki eddig ide, de a szervezők szerint az előrejelzések alapján a járvány éppen az adventi időszakban fog tetőzni - ezért határoztak az esemény lefújása mellett.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

karácsony

karácsonyi vásár

karácsonyi vásárok

koronavírus

koronavírus-járvány