Érdemes lesz az eget kémlelni: különös jelenségre számíthatunk Halloween éjjel

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes lesz az eget kémlelni: különös jelenségre számíthatunk Halloween éjjel

Halloweenkor Kék Hold világítja be az eget. Persze, még mielőtt bárki is a nagy kék holdat várja, azt ki kell ábrándítanunk - írta meg a kisalföld.hu.

Ahogy a portál írja, teliholdat 29,5 naponta láthatunk, egy naptári hónap is mondhatni ennyi napból áll, így általában havonta egy tűnik fel az égen. Viszont, ha a telihold a hó legelejére esik – mint most október 1-re -, akkor egy hónapban kettőt is láthatunk.

Ezt a másodikat nevezzük Kék Holdnak. Idén ennek október 31-én lehetünk tanúi, ami halloweeni telihold is egyben. Ez 19 évente következik be. Kelták úgy hitték, hogy október utolsó éjjelén a halottak lelke visszatér a túlvilágról, és beleköltözhetnek az élőkbe, ezért is öltöztek be az emberek, hogy összezavarják a visszatérő megszálló lelkeket.

- számolt be róla a lap.

Aki szeretné megfigyelni, vagy fényképezni a teliholdat halloweenkor, öltözzön melegen, hiszen már hidegek az éjszakák.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hold

telihold

kék hold

természeti jelenség

égi jelenség