Érdemes lesz az eget kémlelni: különös jelenségre számíthatunk Halloween éjjel

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes lesz az eget kémlelni: különös jelenségre számíthatunk Halloween éjjel

Halloweenkor Kék Hold világítja be az eget. Persze, még mielőtt bárki is a nagy kék holdat várja, azt ki kell ábrándítanunk - írta meg a kisalföld.hu.

Ahogy a portál írja, teliholdat 29,5 naponta láthatunk, egy naptári hónap is mondhatni ennyi napból áll, így általában havonta egy tűnik fel az égen. Viszont, ha a telihold a hó legelejére esik – mint most október 1-re -, akkor egy hónapban kettőt is láthatunk.

Ezt a másodikat nevezzük Kék Holdnak. Idén ennek október 31-én lehetünk tanúi, ami halloweeni telihold is egyben. Ez 19 évente következik be. Kelták úgy hitték, hogy október utolsó éjjelén a halottak lelke visszatér a túlvilágról, és beleköltözhetnek az élőkbe, ezért is öltöztek be az emberek, hogy összezavarják a visszatérő megszálló lelkeket.

- számolt be róla a lap.

Aki szeretné megfigyelni, vagy fényképezni a teliholdat halloweenkor, öltözzön melegen, hiszen már hidegek az éjszakák.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hold

telihold

kék hold

természeti jelenség

égi jelenség