Búcsúzik Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház alapítója: ő lesz az új direktor

HelloVidék   
  Megosztom
Búcsúzik Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház alapítója: ő lesz az új direktor

Több színházban is új igazgatóval indul a következő év. A szombathelyi Weöres Sándor Színház alapító igazgatójának lejárt a szerződése, ezért februártól más látja el a posztot. Egerben pedig a Gárdonyi Géza Színházban lesz változás.

A portál információi szerint Jordán Tamásnak, a Weöres Sándor Színház alapító igazgatójának szerződése 2021. január 31-én jár le. A Kossuth-díjas színművész nem indult újra az igazgatói posztért. Február elsejétől ezért Szabó Tibor színművész lesz a színház igazgatója, akinek kinevezését egyhangúlag szavazta meg Szombathely önkormányzatának közgyűlése.

A kiírt pályázatra Harsányi Sulyom László rendező és Szabó Tibor, a szombathelyi társulat színművésze adta be a pályázatát. A pályázatokat elbíráló szakmai bizottság is Szabó pályázatát támogatta nagyobb arányban és a társulat nagy többsége is rá szavazott.

A színházi híreket közlő portál szerint az egri Gárdonyi Géza Színházban is változás lesz a vezetőséget tekintve. A közgyűlés döntées alapján az igazgatói posztot Szőcs Artur, a Miskolci Nemzeti Színház rendezője nyerte el.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

színház

igazgató