A Balaton legjobb strandját akarják kialakítani ebben a városban: többmilliárdos beruházás indul

MTI   
  Megosztom
A Balaton legjobb strandját akarják kialakítani ebben a városban: többmilliárdos beruházás indul

A városi strand területét is kihasználó ötletek gyűjtése már elindult, az a cél, hogy a várhatóan 2022-ben induló beruházás révén a keszthelyi part ne csak nyáron, hanem egész évben vonzó legyen a turistáknak.

A Balaton legjobb strandját, a teljes partszakasz kihasználásával létrehozandó egyedi szabadidős, sport- és szórakoztató központ kialakítását tervezik Keszthelyen - közölte a város és térségének országgyűlési képviselője szerdán sajtótájékoztatón. Manninger Jenő elmondta: a kormány a Magyar Közlönyben múlt héten megjelent döntésével 400 millió forintot biztosít az előkészítésre és a tervezésre.

A képviselő kifejtette: a városi strand területét is kihasználó ötletek gyűjtése már elindult, az a cél, hogy a várhatóan 2022-ben induló beruházás révén a keszthelyi part ne csak nyáron, hanem egész évben vonzó legyen a turistáknak.

Nagy Bálint polgármester hozzátette: a Magyar Művészeti Akadémia tagjai és a Budapesti Műszaki Egyetem doktorandusz hallgatói építészeti javaslatokat készítenek, illetve a keszthelyiek és a civil szervezetek véleményére is kíváncsiak.

Az elképzelések szerint a több négyzetkilométernyi területen olyan fás-ligetes sétányt is kialakítanának, amely összeköti a keszthelyi Balaton-part létesítményeit.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

strand

beruházás

fejlesztés

keszthely