Ezt látnod kell: elképesztő attrakció épül a vidéki állatkertben

MTI   
  Megosztom
Ezt látnod kell: elképesztő attrakció épül a vidéki állatkertben

Hamarosan gyönyörű környezetben ismerhetik meg a Nyíregyházi Állatpark látogatói India élővilágát. A jelenleg is épülő attrakció várhatóan 2021 májusában nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Hetvenöt százalékos készültségnél tart a szubkontinens élővilágát bemutató, több különleges látványossággal is rendelkező India-ház építése a Nyíregyházi Állatparkban. A fejlesztés pénteki sajtóbejárásán elhangzott, elkészült az épület szerkezete, kiszínezték a homlokzatot, jelenleg a belső munkálatokat, a boxokat, a befogókat, a látogatóterek kialakítását végzik a szakemberek, később pedig a külső tereprendezés és kifutó kialakítása kezdődik el.

A teknős- és szirtcápa-látványosságot, valamint egy élethű tengervizes medencét és mangrovemocsarat magában foglaló India-ház India, illetve Délkelet-Ázsia élővilágát mutatja be a látogatóknak. Az ide belépőket az óceán tengerparti tájképe fogadja, az egzotikus medencékben feketefoltú szirtcápák úszkálnak majd, az élőnövényes dekorációkkal, domborművekkel díszített épületben kap helyet kap egy különleges teknősgyűjtemény is.

A madarakon és a hüllőkön kívül bemutatják majd India "háziállatát", a kígyót, a látogatók az épületdíszítések segítségével betekintést nyerhetnek India sokszínűségébe, az ott élő emberek és az ország gazdag kulturális életébe. Az India-házban helyet kap egy hatvan férőhelyes, többfunkciós oktató és közösségi tér, mellette pedig felépül egy takarmánytároló, amely az ötezer állatot ellátó park eddigi raktározási problémáit oldja majd meg.

Az új látványosság a jelenleg a Zöld Piramisban élő indiai rinocéroszok tenyészbázisa lesz, az állatok és kifutójuk nagyméretű üvegfelületeken keresztül lesznek láthatóak a látogatók számára. A Nyíregyházi Állatpark új attrakciója száz százalékos támogatási intenzitással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert nettó 820 millió forintból épül meg várhatóan jövő májusra.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

nyíregyháza

állatkert

építkezés