Hamarosan elindul a kis-balatoni kör bővítése: itt épülhetnek újabb kerékpárutak

HelloVidék   
  Megosztom
Hamarosan elindul a kis-balatoni kör bővítése: itt épülhetnek újabb kerékpárutak

Tovább bővül a Balaton és a Kis-Balaton térségének kerékpárút-hálózata, sőt, a tervek szerint a két kör idővel összeér. Mindebből a turisták mellett az érintett települések és a szolgáltatók, vállalkozások is profitálhatnak - számolt be róla a zaol.hu.

Ahogy a portál írja, az ország kerékpárút-építéseit több forrásból finanszírozzák. Vannak szakaszok, amelyek a közlekedésbiztonságot, mások pedig elsősorban a turizmust szolgálják.

Látható tendencia, hogy egyre többen hódolnak az aktív turizmusnak, az egészséges életmódnak, így a kerékpározásnak is a Balaton térségében, ezért fontos a hálózat bővítése, fejlesztése, amely gazdasági előnyöket is tartogat

- mondta el a lapnak Manninger Jenő országgyűlési képviselő.

A Kis-Balatonnál is fellendült az aktív turizmus, és ezt szeretnénk tovább erősíteni különféle pályázatokkal, amelyeknek elsősorban a megyei önkormányzat a gazdája. Kiemelt programként hamarosan elindul a kis-balatoni kör bővítése, erről már döntés született, és rendelkezésre áll az uniós forrás. Ezzel a beruházással az a szándékunk, hogy bekapcsoljuk a turisztikai vérkeringésbe a dombvidéket, a háttértelepüléseket, így Zalaszabart, Egeraracsát, Zalaszentmártont és Esztergályhorvátit. A gyönyörű panoráma, a változatos, izgalmas vidék biztosan sokakat csábít majd ide, erre a szakaszra is

- emelte ki a képviselő, majd hozzátette, Révész Máriusz kormánybiztossal is konzultálva készülnek az újabb hálózati tervek, amelyek fő iránya ebben a régióban, hogy a Kis-Balatont összekössék a balatoni térséggel, elsősorban Keszthellyel, Hévízzel. Mint mondta, azt tervezik, hogy végig biztonságos kerékpárúton lehet majd megtenni a távot, szemben a mostani lehetőséggel, amelyben bőséggel akadnak forgalmas utak is.

Ennek talán legfontosabb eleme az Alsópáhok és Sármellék közötti rész, hiszen utána a Zala völgyéig már kiépült a kerékpárút, s ha Zalavár környékén még kisebb szakaszok elkészülnek, akkor hiánytalan lesz a két fontos zalai turisztikai térség közötti kerékpáros-összeköttetés

- magyarázta Manninger Jenő.

A másik tervezett beruházás pedig, hogy a fürdővárost összekötik Karmaccsal, feljavítva a meglévő földutat, amelyen túrakerékpár-útvonalat akarnak kialakítani. Ezzel Hévíz csatlakozna a Fertődöt Keszthellyel összekapcsoló nemzetközi útvonalhoz, ami kétségkívül tovább erősítheti, gazdagíthatja a térség turisztikai lehetőségeit.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kerékpárút

kerékpáros útvonal

balaton

kis-balaton

hévíz

keszthely

alsópáhok

sármellék

zalavár