Újra felépült a híres mézeskalács-falu: a járvány miatt idén teljesen más, mint eddig

HelloVidék   
  Megosztom
Újra felépült a híres mézeskalács-falu: a járvány miatt idén teljesen más, mint eddig

A járvány miatt idén a sütés módján is változtattak: egyszerre 2-3 embernél több nem lehetett jelen ott, ahol készült a sütemény, míg békeidőben ez egy nagy, közösségi esemény.

Újra felépült a geresdlaki mézeskalács falu. A baranyai településen évek óta hagyomány, hogy Advent első vasárnapján átadják a falu mézeskalács-mását. Idén az újdonságot a vírushelyzet adta: azt sütötték ki mézeskalácsból, ami elmaradt – például a majálist és a gőzgombóc fesztivált, derül ki az RTL Klub híradójából.

A járvány miatt idén a sütés módján is változtattak, egyszerre 2-3 embernél több nem lehetett jelen ott, ahol készült a sütemény, míg békeidőben ez egy nagy, közösségi esemény. Az ünnepélyes átadás is elmaradt. Jó hír viszont, hogy előzetes egyeztetés után hétfőtől Vízkeresztig bárki ingyen megnézheti, egyszerre csak 9 látogatót fogadnak.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mézeskalács

geresdlak

mézeskalács falu

koronavírus

koronavírus-járvány