Hihetetlenül aranyos borjúfóka-párt adományozott a Nyíregyházi Állatpark: itt lesz az új lakhelyük

MTI   
  Megosztom
Hihetetlenül aranyos borjúfóka-párt adományozott a Nyíregyházi Állatpark: itt lesz az új lakhelyük

A Nyíregyházi Állatpark rendkívül fontos küldetésének tekinti, hogy a határon túli magyarlakta területek állatkertjeivel is jó kapcsolatot ápoljon és segítse a működésüket.

Két borjúfókát adományozott a szerbiai Palics állatkertjének a Nyíregyházi Állatpark. Révészné Petró Zsuzsa, az állatkert zoológiai osztályvezetője elmondta, hogy a 18 éves Kukszát és párját, a 19 éves Benit szállító kamion hétfőn indult el a sóstógyógyfürdői látványosságból.

A szakember megjegyezte, az állatpark rendkívül fontos küldetésének tekinti, hogy a határon túli magyarlakta területek állatkertjeivel is jó kapcsolatot ápoljon és segítse a működésüket. Ennek jegyében hamarosan

A borjúfókák szállítását több hónapnyi papírmunka és állattréning előzte meg: a magyar és a szerb szakemberek a takarmány és a vitaminadagok mellett egyeztettek a tréningezés rutinjáról, valamint felkészítették az úszólábúakat a beládázásra és a szállításra is. Az állatok jó kezekben lesznek, hiszen korábban a palicsi gondozók már többször jártak tapasztalatcserén Nyíregyházán - tette hozzá Révészné Petró Zsuzsa.

A borjúfókákról képek is készültek:

Nyíregyháza, 2020. december 21.
Beni, a hím borjúfóka (Phoca vitulina) a Nyíregyházi Állatpark fókamedencéjében 2020. december 21-én. Két borjúfókát adományozott a szerbiai Palics állatkertjének a Nyíregyházi Állatpark. A 18 éves Kukszát és párját, a 19 éves Benit szállító kamion ezen a napon indult el a sóstógyógyfürdői látványosságból. Az adománnyal a palicsi állatkert korábban elpusztult borjúfókáit szeretnék pótolni.
MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila
Nyíregyháza, 2020. december 21.
Kuksza és Beni, a borjúfóka (Phoca vitulina) tenyészpár a Nyíregyházi Állatpark fókamedencéjében 2020. december 21-én. Két borjúfókát adományozott a szerbiai Palics állatkertjének a Nyíregyházi Állatpark. A 18 éves Kukszát és párját, a 19 éves Benit szállító kamion ezen a napon indult el a sóstógyógyfürdői látványosságból. Az adománnyal a palicsi állatkert korábban elpusztult borjúfókáit szeretnék pótolni.
MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila
Nyíregyháza, 2020. december 21.
Kuksza, a nőstény borjúfóka (Phoca vitulina) az állatszállító ketrecben a Nyíregyházi Állatpark fókamedencéjénél 2020. december 21-én. Két borjúfókát adományozott a szerbiai Palics állatkertjének a Nyíregyházi Állatpark. A 18 éves Kukszát és párját, a 19 éves Benit szállító kamion ezen a napon indult el a sóstógyógyfürdői látványosságból. Az adománnyal a palicsi állatkert korábban elpusztult borjúfókáit szeretnék pótolni.
MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkert

fóka

borjúfóka

ajándék

nyíregyházi állatpark

palics