Hihetetlenül aranyos borjúfóka-párt adományozott a Nyíregyházi Állatpark: itt lesz az új lakhelyük

MTI   
  Megosztom
Hihetetlenül aranyos borjúfóka-párt adományozott a Nyíregyházi Állatpark: itt lesz az új lakhelyük

A Nyíregyházi Állatpark rendkívül fontos küldetésének tekinti, hogy a határon túli magyarlakta területek állatkertjeivel is jó kapcsolatot ápoljon és segítse a működésüket.

Két borjúfókát adományozott a szerbiai Palics állatkertjének a Nyíregyházi Állatpark. Révészné Petró Zsuzsa, az állatkert zoológiai osztályvezetője elmondta, hogy a 18 éves Kukszát és párját, a 19 éves Benit szállító kamion hétfőn indult el a sóstógyógyfürdői látványosságból.

A szakember megjegyezte, az állatpark rendkívül fontos küldetésének tekinti, hogy a határon túli magyarlakta területek állatkertjeivel is jó kapcsolatot ápoljon és segítse a működésüket. Ennek jegyében hamarosan

A borjúfókák szállítását több hónapnyi papírmunka és állattréning előzte meg: a magyar és a szerb szakemberek a takarmány és a vitaminadagok mellett egyeztettek a tréningezés rutinjáról, valamint felkészítették az úszólábúakat a beládázásra és a szállításra is. Az állatok jó kezekben lesznek, hiszen korábban a palicsi gondozók már többször jártak tapasztalatcserén Nyíregyházán - tette hozzá Révészné Petró Zsuzsa.

A borjúfókákról képek is készültek:

Nyíregyháza, 2020. december 21.
Beni, a hím borjúfóka (Phoca vitulina) a Nyíregyházi Állatpark fókamedencéjében 2020. december 21-én. Két borjúfókát adományozott a szerbiai Palics állatkertjének a Nyíregyházi Állatpark. A 18 éves Kukszát és párját, a 19 éves Benit szállító kamion ezen a napon indult el a sóstógyógyfürdői látványosságból. Az adománnyal a palicsi állatkert korábban elpusztult borjúfókáit szeretnék pótolni.
MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila
Nyíregyháza, 2020. december 21.
Kuksza és Beni, a borjúfóka (Phoca vitulina) tenyészpár a Nyíregyházi Állatpark fókamedencéjében 2020. december 21-én. Két borjúfókát adományozott a szerbiai Palics állatkertjének a Nyíregyházi Állatpark. A 18 éves Kukszát és párját, a 19 éves Benit szállító kamion ezen a napon indult el a sóstógyógyfürdői látványosságból. Az adománnyal a palicsi állatkert korábban elpusztult borjúfókáit szeretnék pótolni.
MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila
Nyíregyháza, 2020. december 21.
Kuksza, a nőstény borjúfóka (Phoca vitulina) az állatszállító ketrecben a Nyíregyházi Állatpark fókamedencéjénél 2020. december 21-én. Két borjúfókát adományozott a szerbiai Palics állatkertjének a Nyíregyházi Állatpark. A 18 éves Kukszát és párját, a 19 éves Benit szállító kamion ezen a napon indult el a sóstógyógyfürdői látványosságból. Az adománnyal a palicsi állatkert korábban elpusztult borjúfókáit szeretnék pótolni.
MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkert

fóka

borjúfóka

ajándék

nyíregyházi állatpark

palics