Ebben a faluban játszódik a Doktor Balaton: íme Balatonmeggyes titkai

HelloVidék   
  Megosztom
Ebben a faluban játszódik a Doktor Balaton: íme Balatonmeggyes titkai

A magyar Dallasként emlegetett sorozatot 2020 augusztusában kezdték el forgatni, helyszíne Balatonmeggyes, a cselekmény középpontjában pedig az egyedülálló és hatásos gyógyvíz áll. De vajon tényleg létezik ez a magyar település?

Tavaly év végén kezdték el vetíteni a TV2 új, teljes egészében magyar fejlesztésű napi sorozatát, a Doktor Balatont, amiben olyan színészek játszanak, mint Bodrogi Gyula, Voith Ági, Bezerédi Zoltán, Gazsó György, Fésűs Nelly, Mészáros András, Gula Péter, Hirtling István, Pálfi Kata és Sárközi Nagy Ilona. A „magyar Dallasként” emlegetett sorozatot 2020 augusztusában kezdték el forgatni, helyszíne Balatonmeggyes, a cselekmény középpontjában pedig az egyedülálló és hatásos gyógyvíz áll.

(Úgy tűnik egyébként, hogy a helységre sokan voltak kíváncsiak az utóbbi időben, a Google keresőjébe beírva a nevét ugyanis a "balatonmeggyes hol van", "balaton meggyes hol található" illetve a "balatonmeggyes falu" kifejezések ugranak fel.)

A külső helyszíneket a szentendrei Skanzenben forgatják, a belsőket pedig Budapesten - derül ki a következő videóból, amiben két szereplő, a Krisztát játszó Tenki Dalma és a doktor Balatont játszó Mészáros András kalauzolja végig a nézőket a skanzen-beli helyszíneken.

Ilyen környezetben nagyon jó érzés forgatni, mert itt a skanzen minden lehetősége adott arra, hogy nagyon jó jeleneteket vegyünk fel. Gyönyörű, festői helyszínek vannak, öröm itt dolgozni"

- mondta el a színésznő.

A Sorozatwiki cikke szerint a stúdió 1200 négyzetméteres, 9 különálló díszletet építettek fel benne. A produkció felvételeinek jelentős része, nagyjából kétharmada a külső helyszíneken játszódik, és csak az egyharmada belső jelenet.

Ugyan vidéken van a fő szál, de közben Budapesten is játszódik, és mivel a főszereplőnket, doktor Balatont rengeteg szál köti a fővároshoz, ez a későbbiekben is jelentős helyszín marad

- nyilatkozta Kapitány-Diószegi Judit, a sorozat vezető producere és kreatív vezetője. (A sorozatot egyébként ugyanaz a gyártócég fejlesztette ki és készítette, mint akik a Drága örökösök és A mi kis falunk alkotói is voltak). Búss Gábor Olivér vezető író szerint a Doktor Balaton

Nemcsak Balatonmeggyesen belül játszódik, hanem Budapest mellett nagyon sokat láthatóak egyéb más helyszínek, például Balaton-partiak is, a cselekményben ugyanis keveredik a falusi és a városi szál.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sorozat

tv2

doktor balaton

balatonmeggyes

balaton