Itt a bejelentés: Balázs Péter nyárig lesz a szolnoki színház igazgatója, nem indul újra

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: Balázs Péter nyárig lesz a szolnoki színház igazgatója, nem indul újra

Balázs Péter 14 évig vezette a vidéki teátrumot. Mint mondta, még fél évig, június 30-áig dolgozni fog, addig tart a megbízatása.

Balázs Péter nem indul a szolnoki Szigligeti Színház tavaly decemberben kiírt igazgatói pályázatán, írja az Index. Balázs Péter 14 évig vezette a vidéki teátrumot. Mint mondta, még fél évig, június 30-áig dolgozni fog, addig tart a megbízatása. "Remélem, az új igazgató ugyanúgy fogja szeretni a színházat és a társulatot, mint én. Itt szinte ugyanaz a társulat az elmúlt 14 évben, alig volt fluktuáció, és gyakorlatilag a színházban mindenkit a barátomnak mondhatok. Én mindig azt vártam a társulatomtól, hogy legyenek önállóak", nyilatkozta. Azt is hozzátette: "Tizennégy gyönyörű évet töltöttem itt, és most már 104 éves vagyok."

Amikor kineveztek 2007-ben, egyfajta népszínház mellett tettem le a voksomat, amiért kaptam is rendesen támadásokat, de meg kell nézni a repertoárunkat. Mi játszottuk Dürrenmatt-tól A fizikusokat is, a népszínház ugyanis nem azt jelenti, hogy este hét után bukfencelések következnek, hanem egy eklektikus műsortervet. De nem lehet mindig Bánk bánt se játszani, mert nem jönnek el az emberek.

Az interjúból az is kiderült, hogy a színházat jelenleg átépítik, és hogy a pandémiával való küzdelem kemény volt a tavalyi évben.

Balázs Péter februárban kezdi meg utolsó rendezését: Herczeg Ferenc Déryné ifjasszony című darabját állítja színpadra. A tervek szerint az előadás premierje március végén lesz.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balázs péter

színház

igazgató

szolnok

szigligeti színház