Pecások, figyelem! Fontos dátum közeleg, boros ára lehet a hanyagságnak

HelloVidék   
  Megosztom
Pecások, figyelem! Fontos dátum közeleg, boros ára lehet a hanyagságnak

A január–február azonban holtidő haltelepítés szempontjából, ez ugyanis majd a tavasz beköszöntével lesz újra jellemző. Ez az időszak a horgászok számára a dokumentumok leadásáról, valamint az idei évre vonatkozó, új okmányok kiváltásáról szól - írta meg a bama.hu.

Ahogy a portál írja, több haltelepítést is végzett a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége az elmúlt hónapokban a megye tavaiba és a folyókba. A Pécsi-tóba például legutóbb közel 200 kilogramm csuka, a Drávába több ezer kiló ponty került.

Kapitány Zsolt, a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke elmondta, a január–február azonban holtidő haltelepítés szempontjából, ez ugyanis majd a tavasz beköszöntével lesz újra jellemző. Ez az időszak a horgászok számára a dokumentumok leadásáról, valamint az idei évre vonatkozó, új okmányok kiváltásáról szól.

Újdonság, hogy az idei évtől kezdve az ötven hektárnál nagyobb állami tulajdonú halgazdálkodási vízterületekre elektronikusan, online lehet váltani az éves területi jegyeket a HORINFO rendszeren keresztül

- mondta fogalmazott Kapitány Zsolt.

Felhívta a horgászok figyelmét továbbá arra, hogy az állami horgászjegyek és területi éves jegyek 2021. január 31-ig érvényesek, a fogási napló leadási határideje pedig február 28.

Minden évben vannak, akik nem adják le időben a dokumentumot. Részükre az új évre vonatkozóan emelt díjas okmányt kell kibocsátaniuk. Nem árt tudni, hogy a naplóknál nem csupán a leadási határidőre kell figyelni, hanem a helyes kitöltésre és összesítésre is. Ugyanis abban az esetben is bírságra számíthat a horgász, ha hibásan van kitöltve a fogási napló. Például, ha nincs összesítve a horgászattal eltöltött naptári napok száma, vagy ha a kifogott halak mennyisége nincs vízterületenként összesítve. Az állami jegy és fogási napló ára összesen 3300 forint, ám ha a 2020. évi fogási naplót nem adta le időben a horgász akkor ez az összeg 6300 forintra emelkedik

- magyarázta a szakember.

A fogási naplókat általános szabályként ott kell leadni, ahol a horgászok kiváltották azokat, tehát a területileg illetékes horgászegyesületnél. A legpraktikusabb, ha a leadással párhuzamosan a horgászok az idei állami jegyet és fogási naplót, illetve éves területi engedélyeiket is kiváltják. Fontos tudni, hogy állami jegyet csak az válthat, aki regisztrált és bemutatja a horgászkártyáját, vagy bemutatja a befizetett csekket, amelyet ezért meg kell őrizni. Ezek hiányában a törvényi előírás miatt állami és egyéb jegy sem adható ki

- hívta fel a figyelmet a portál.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgász

pecások

horgászat

horgászok

dokumentumok

iratok

horgásznapló