Spielberg-produkciót forgatnak a vidéki stadionban: ellepték a 26. század gonoszai

HelloVidék   
  Megosztom
Spielberg-produkciót forgatnak a vidéki stadionban: ellepték a 26. század gonoszai

Az utóbbi napokban olyan amerikai tévésorozatot rögzítenek az ETO Parkban, amelyben producerként részt vesz Steven Spielberg is. A jövőben játszódó sci-fi jeleneteit öt napon át veszik fel Győrben, a stáb hétvégéig marad a városban.

Napok óta hétpecsétes titokként őrzik a győri zöld-fehér sportközpontban zajló filmforgatást – múlt vasárnap a szokásos piac is elmaradt –, a kulisszák mögé illetéktelenek nem léphetnek. A hollywoodi stáb tagjai szinte kizárólag külföldiek, ám a statiszták között magyarok is szerepet kapnak - írja a Kisalföld.

A lap információi szerint a szerencsés kiválasztottak alaposan megdolgoznak a pénzükért, kivétel nélkül akciódús jelenetekben szerepelnek. A statiszták rengeteg futással, mászással járó, kifejezetten sportos feladatokat teljesítenek. Egy éve már forgatták az amerikai sci-fi akciósorozatot a kisalföldi megyeszékhelyen, de akkor a koronavírus első hulláma véget vetett a munkának.

Spielberg és a Halo-univerzum

A tévésorozat eddigi történetéről viszonylag sokat tudunk a világháló segítségével. Steven­ Spielberg produkciós cége, az Amblin Television 2013 óta fejleszti a sztorit, amely a képzeletbeli XXVI. századba repíti a nézőket. Dióhéjban: az emberiségre – ahogy számtalan tengerentúli moziban – ismét veszély leselkedik, földönkívüliek szövetsége támad utódainkra. Bár a sztori első pillanatra nem tűnik túl eredetinek, a Cápa, a Schindler listája és a Jurassic Park legendás rendezője lát fantáziát a kilencrészesre tervezett első évadban.

A koronavírus első hulláma után, a lezárások feloldását követően a Halo-produkció elsők között tért vissza Magyarországra tavaly nyáron. A Nemzeti Filmintézet akkori közleménye szerint főleg az etyeki Korda Stúdióban, de más hazai helyszíneken is rögzítik a Halo képkockáit. A sorozat magyarországi költségvetése mostanra már meghaladta a 12 milliárd forintot. A tervek szerint az óriási büdzséjű produkciót 2022-ben tűzik műsorra a Paramount Plus kínálatában.

- írják.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

filmforgatás

spielberg

hollywood