Spielberg-produkciót forgatnak a vidéki stadionban: ellepték a 26. század gonoszai

HelloVidék   
  Megosztom
Spielberg-produkciót forgatnak a vidéki stadionban: ellepték a 26. század gonoszai

Az utóbbi napokban olyan amerikai tévésorozatot rögzítenek az ETO Parkban, amelyben producerként részt vesz Steven Spielberg is. A jövőben játszódó sci-fi jeleneteit öt napon át veszik fel Győrben, a stáb hétvégéig marad a városban.

Napok óta hétpecsétes titokként őrzik a győri zöld-fehér sportközpontban zajló filmforgatást – múlt vasárnap a szokásos piac is elmaradt –, a kulisszák mögé illetéktelenek nem léphetnek. A hollywoodi stáb tagjai szinte kizárólag külföldiek, ám a statiszták között magyarok is szerepet kapnak - írja a Kisalföld.

A lap információi szerint a szerencsés kiválasztottak alaposan megdolgoznak a pénzükért, kivétel nélkül akciódús jelenetekben szerepelnek. A statiszták rengeteg futással, mászással járó, kifejezetten sportos feladatokat teljesítenek. Egy éve már forgatták az amerikai sci-fi akciósorozatot a kisalföldi megyeszékhelyen, de akkor a koronavírus első hulláma véget vetett a munkának.

Spielberg és a Halo-univerzum

A tévésorozat eddigi történetéről viszonylag sokat tudunk a világháló segítségével. Steven­ Spielberg produkciós cége, az Amblin Television 2013 óta fejleszti a sztorit, amely a képzeletbeli XXVI. századba repíti a nézőket. Dióhéjban: az emberiségre – ahogy számtalan tengerentúli moziban – ismét veszély leselkedik, földönkívüliek szövetsége támad utódainkra. Bár a sztori első pillanatra nem tűnik túl eredetinek, a Cápa, a Schindler listája és a Jurassic Park legendás rendezője lát fantáziát a kilencrészesre tervezett első évadban.

A koronavírus első hulláma után, a lezárások feloldását követően a Halo-produkció elsők között tért vissza Magyarországra tavaly nyáron. A Nemzeti Filmintézet akkori közleménye szerint főleg az etyeki Korda Stúdióban, de más hazai helyszíneken is rögzítik a Halo képkockáit. A sorozat magyarországi költségvetése mostanra már meghaladta a 12 milliárd forintot. A tervek szerint az óriási büdzséjű produkciót 2022-ben tűzik műsorra a Paramount Plus kínálatában.

- írják.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

filmforgatás

spielberg

hollywood