Elkezdődtek a fejlesztések a Nagykunsági-főcsatornán: mutatjuk, mi épül a víz közelében

HelloVidék   
  Megosztom
Elkezdődtek a fejlesztések a Nagykunsági-főcsatornán: mutatjuk, mi épül a víz közelében

A közelmúltban megnőtt a horgászok száma, ezért döntöttek úgy, hogy horgászhelyeket alakítanak ki - írja a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja a múlt évben – feltehetően a haltelepítéseknek köszönhetően – megugrott a Nagykunsági-főcsatorna látogatottsága, a korábbiaknál jóval több horgász fordult meg a víz mellett. A vízfelület viszont nem mindenütt közelíthető meg megfelelően, ezért a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a Törökszentmiklósi Horgász Egyesülettel közösen tizenhét darab tízszer húsz méteres horgászhelyet alakított ki földfeltöltéssel. Külön figyeltek arra is, hogy a feltöltött területek a nyári vízszint fölé magasodnak, így az öntözési időszakban is szárazon maradnak.

Donkó Péter szövetségi titkár elárulta, nem volt egyszerű dolguk, kétszer futottak neki a munkának. Mint mondta, először olyan részt választottak ki, ahol egyébként egyáltalán nem lehetett horgászni, de itt annyira süppedt a talaj, a munkagép alatt, hogy végül más helyet kellett keresniük a célra.

A közeljövőben telepítés is lesz:

  • március 29. és április 1. között százhúsz mázsányi háromnyaras fogható méretű pontyot helyeznek ki több helyszínen a csatornába.
  • Illetve folytatódik a Nagykunsági-főcsatornán a Kunhegyesnél lévő versenypálya fejlesztése is. A nemzetközi besorolású, országos I. minősítésű versenypálya kiépítéséhez a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) nyújtott támogatást.

Ahogy a lap írja, a munkálatokat a partoldal feltöltésével a napokban meg is kezdte a kivitelező.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgászat

horgászhely

jász-nagykun szolnok megye

nagykunsági-főcsatorna