Hétvégén kinyitott a győri állatkert is: egyelőre védettségi igazolvánnyal látogatható

HelloVidék   
  Megosztom
Hétvégén kinyitott a győri állatkert is: egyelőre védettségi igazolvánnyal látogatható

Ahogy arról a kisalfold.hu beszámolt, a majmok, tevék, szamarak izgatottan fogadták a rég nem látott látogatókat. A zebrák és az antilopok nem zavartatták magukat, vígan futkároztak a kifutóban. A győri állatkert november óta zárva volt, a pettyes szarvasok kicsit el is szoktak az idegenektől, az eleséget nyújtó kezekhez először bátortalanul közelítettek. A benett kenguruk, és a zsiráfok viszont annál barátságosabbak és érdeklődőbbek voltak.

Mint írják, a kormány rendelet értelmében négymillió beoltott után megnyitották a szolgáltatásokat a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. A Győri Xantus János Állatkert szombaton 10 órakor ismét kinyitotta kaput látogatói számára. Nagy volt az érdeklődés, többen már a nyitás előtt a kapu előtt várakozott.

Több 10 éves hagyomány már, hogy, május 1-én az állatkert színes programokkal várja látogatóit. Naponta kétszer a tengerimalac vonat ismét zakatol. KalandoZOO látványetetések keretében a nap folyamán több etetést is végigkísérhetnek a látogatók. Különlegessége az lesz, hogy az állatkert dolgozói élőszóban is mesélnek majd az állatokról, szokásaikról: a csimpánzok reggelije után mókusmajmok, csuklyásmajmok, gibbonok, gyűrűsfarkú makik és vidrák etetését figyelhetik meg az érdeklődők

- mondta Kiss Aliz az állatkert munkatársa.

Állatbemutatók keretében bemutatkoznak színpompás arapapagájaik, intelligens rózsás kakaduik, Csilla, az első állatkertben született dromedár, valamint távoli rokonai: Barnabás, Mirjam és Zakariás, a három láma. Nem kell messzire menniük a főbejárattól sem, ha állatkölyköket szeretnének látni: a Dél-Amerika kifutóban megtekinthető a tavaly született lámacsikó és mazsola tapír kölyök

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győri állatkert

győr

győr-moson-sopron megye

állatkert

nyitás

szórakozás

oltás

oltási igazolvány