Hétvégén kinyitott a győri állatkert is: egyelőre védettségi igazolvánnyal látogatható

HelloVidék   
  Megosztom
Hétvégén kinyitott a győri állatkert is: egyelőre védettségi igazolvánnyal látogatható

Ahogy arról a kisalfold.hu beszámolt, a majmok, tevék, szamarak izgatottan fogadták a rég nem látott látogatókat. A zebrák és az antilopok nem zavartatták magukat, vígan futkároztak a kifutóban. A győri állatkert november óta zárva volt, a pettyes szarvasok kicsit el is szoktak az idegenektől, az eleséget nyújtó kezekhez először bátortalanul közelítettek. A benett kenguruk, és a zsiráfok viszont annál barátságosabbak és érdeklődőbbek voltak.

Mint írják, a kormány rendelet értelmében négymillió beoltott után megnyitották a szolgáltatásokat a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. A Győri Xantus János Állatkert szombaton 10 órakor ismét kinyitotta kaput látogatói számára. Nagy volt az érdeklődés, többen már a nyitás előtt a kapu előtt várakozott.

Több 10 éves hagyomány már, hogy, május 1-én az állatkert színes programokkal várja látogatóit. Naponta kétszer a tengerimalac vonat ismét zakatol. KalandoZOO látványetetések keretében a nap folyamán több etetést is végigkísérhetnek a látogatók. Különlegessége az lesz, hogy az állatkert dolgozói élőszóban is mesélnek majd az állatokról, szokásaikról: a csimpánzok reggelije után mókusmajmok, csuklyásmajmok, gibbonok, gyűrűsfarkú makik és vidrák etetését figyelhetik meg az érdeklődők

- mondta Kiss Aliz az állatkert munkatársa.

Állatbemutatók keretében bemutatkoznak színpompás arapapagájaik, intelligens rózsás kakaduik, Csilla, az első állatkertben született dromedár, valamint távoli rokonai: Barnabás, Mirjam és Zakariás, a három láma. Nem kell messzire menniük a főbejárattól sem, ha állatkölyköket szeretnének látni: a Dél-Amerika kifutóban megtekinthető a tavaly született lámacsikó és mazsola tapír kölyök

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győri állatkert

győr

győr-moson-sopron megye

állatkert

nyitás

szórakozás

oltás

oltási igazolvány