Mesés látványt nyújtanak a sándorfalvi utcák: rengeteg májusfát állítottak idén

HelloVidék   
  Megosztom
Mesés látványt nyújtanak a sándorfalvi utcák: rengeteg májusfát állítottak idén

Színes papírcsíkokkal díszítettek fel több fát is Sándorfalván, a Szabadság térire pedig bárki felkötözheti saját szalagját.

Ahogy a delmagyar.hu írja, a májusfaállítás egyes falvakban még napjainkban is élő hagyományként van jelen. A színes szalagokkal díszített, magas, sudár fát május elsejére virradóra kötözik az udvarló fiúk a lányok házának kerítésoszlopához.

Mivel azonban a májusfa nemcsak a szerelem kifejezésének kelléke, hanem a természet újjászületésének szimbóluma is, Sándorfalván idén úgy döntöttek, hogy ha már majálist idén nem lehet tartani, legalább ezeknek a vidám díszítéseknek a hangulatával köszöntik az új hónapot.

A városba bevezető utak mellett, az iskola, óvodák, bölcsőde előtt, a kastélykertben, valamint az intézményeik környékén is feldíszítettek szalagokkal kisebb-nagyobb fákat. A Szabadság téren felállított májusfára pedig mindenki felteheti a saját szalagját, akár egy tavaszköszöntő üzenettel ellátva. Több helyen a közösségeknek is volt régen egy közös fája, amelynek a kidöntését ünnepély és táncmulatság kísérte.

A sándorfalvit ugyan nem döntik ki, és a járványhelyzet miatt mulatság sem lesz, az összetartozást azonban így is tudja jelképezni. A Sándorfalvi Művelődési Ház és Könyvtár felhívására egyébként néhányan felszalagozzák majd saját előkertjük egyik fáját is, az ezekről készült képeket meg lehet tekinteni közösségi oldalaikon.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sándorfalva

május

májusfa

hagyomány

hagyományőrzés