Jó hír a népi építészet kedvelőinek: ez a falumúzeum kinyit május közepén

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a népi építészet kedvelőinek: ez a falumúzeum kinyit május közepén

Május 15-én újranyit Zalaegerszegen a népszerű Göcseji Falumúzeum, és szeretettel várja a népi építészet iránt érdeklődőket. Egyelőre csak védettségi igazolvánnyal, a kormányrendelet szabályait betartva látogatható a skanzen.

Jó hír a skanzenek és a népi építészet kedvelőinek, hogy fokozatosan megnyitnak hazánkban a falumúzeumok is. A sort a Göcseji Falumúzeum nyitja meg: május 15-étől újra várja a látogatókat.

A Göcseji Falumúzeum skanzen Zalaegerszegen nyílt meg első szabadtéri múzeumként1968-ban. A falumúzeum Zalaegerszeg központjától nem messze, a Zala folyó egy holtága mellett terül el. A göcseji népi építkezés jeles példáit az eredeti helyén hagyott Hencz-féle vízimalom köré építették fel olyan elrendezésben, mintha egy 19. századbeli göcseji falu lenne: parasztházakkal, gazdasági épületekkel, templommal, kovácsműhellyel és malommal.

Egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező 18 éven felülieket és a velük érkező fiatalabbakat, gyermekeket fogadhatja a múzeum. A pontos látogatási rendről és nyitvatartásról később tájékoztatják az érdeklődőket. A jegyárakról a múzeum honlapján találhatnak aktuális információkat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

göcseji falumúzeum

göcsej

zala megye

zalaegerszeg

skanzen

látogatás

nyitás

védettségi igazolvány