Jó hír a népi építészet kedvelőinek: ez a falumúzeum kinyit május közepén

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a népi építészet kedvelőinek: ez a falumúzeum kinyit május közepén

Május 15-én újranyit Zalaegerszegen a népszerű Göcseji Falumúzeum, és szeretettel várja a népi építészet iránt érdeklődőket. Egyelőre csak védettségi igazolvánnyal, a kormányrendelet szabályait betartva látogatható a skanzen.

Jó hír a skanzenek és a népi építészet kedvelőinek, hogy fokozatosan megnyitnak hazánkban a falumúzeumok is. A sort a Göcseji Falumúzeum nyitja meg: május 15-étől újra várja a látogatókat.

A Göcseji Falumúzeum skanzen Zalaegerszegen nyílt meg első szabadtéri múzeumként1968-ban. A falumúzeum Zalaegerszeg központjától nem messze, a Zala folyó egy holtága mellett terül el. A göcseji népi építkezés jeles példáit az eredeti helyén hagyott Hencz-féle vízimalom köré építették fel olyan elrendezésben, mintha egy 19. századbeli göcseji falu lenne: parasztházakkal, gazdasági épületekkel, templommal, kovácsműhellyel és malommal.

Egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező 18 éven felülieket és a velük érkező fiatalabbakat, gyermekeket fogadhatja a múzeum. A pontos látogatási rendről és nyitvatartásról később tájékoztatják az érdeklődőket. A jegyárakról a múzeum honlapján találhatnak aktuális információkat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

göcseji falumúzeum

göcsej

zala megye

zalaegerszeg

skanzen

látogatás

nyitás

védettségi igazolvány