Mégis lesznek koncertek és fesztiválok: csak így vehetsz részt rajtuk

HelloVidék   
  Megosztom
Mégis lesznek koncertek és fesztiválok: csak így vehetsz részt rajtuk

Ha lesznek is koncertek és fesztiválok a nyáron, akkor is csak azok vehetnek rajtuk részt, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Így aki még nem oltatta be magát, de szeretne ismét egy jót bulizni, kénytelen lesz igyekezni.

A közelmúltban bejelentett enyhítések védettségi igazolványhoz kötöttek. Ennek értelmében pedig augusztus közepéig biztosan szükség lesz a védettségi igazolványra, ha valaki koncertre vagy fesztiválra szeretne menni, írja az origo.hu.

A védettségi igazolványt az kaphatja meg, aki igazoltan koronavírus-fertőzött volt, ebben az esetben az igazolványnak lejárati ideje van, ami fél év, vagy megkapta az oltások valamelyikét. Utóbbi esetben az igazolványon nem szerepel lejárati dátum. Május 3-ig már több mint 4,2 millió ilyen igazolványt gyártottak le, a beoltottak és a koronavírus-fertőzésen átesetteknek is automatikusan postázzák az igazolványokat.

Abban az esetben, ha valaki mégsem kapja képhez a kártyát, a kormányablakoknál időpontfoglalás nélkül intézheti az ügyét.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szórakozás

koncertek

fesztiválszezon

fesztivál

nyár

védettségi igazolvány

koronavírus