Ingyenes programokkal várják a diákokat: mutatjuk, mire számíthatunk a Tisza-tónál kirándulva

MTI   
  Megosztom
Ingyenes programokkal várják a diákokat: mutatjuk, mire számíthatunk a Tisza-tónál kirándulva

Ingyenes kerékpár- és kenutúrákon vehetnek részt május 31. és június 14. között a Tisza-tavon és környékén általános iskolás felső tagozatos, valamint középiskolás diákok.

A Sport43 elnevezésű program szervezőinek csütörtöki közleménye szerint tiszafüredi indulással 4-5 órás kenutúrán evezhetnek a tanulók, a kerékpáros túrák esetében pedig választhatnak:

  • körbebiciklizhetik a tavat (65 kilométer),
  • vagy Tiszafüredről indulva Poroszlóra, a Tisza-tavi ökocentrumhoz, majd a kiindulási ponthoz tekerhetnek (20 kilométer).

A szervezők mindkét túrára ingyen biztosítják a szükséges kellékeket, így a hétszemélyes kenukat, valamint a kerékpárokat, a mentőmellényeket, a védőfelszerelést és a térképet.

A Sport43 elnevezésű sorozatot a 2021 januárjában indított, ingyenes sí- és hódeszka-oktatást biztosító Ski43 program ötletgazdái hozták létre, akiknek május 3. óta futó díjmentes sport- és szabadidős eseménysorozatuk Eplényben és Budapesten június 15-ig tart.

A téli szezonban csaknem 13 ezer általános iskolás diáknak biztosítottunk térítésmentes síelési és hódeszkázási lehetőséget az eplényi Síarénában, a Sport43 tavaszra meghirdetett libegős és gördeszkázós programjai pedig teltházasak

- mondta Soós Csaba ötletgazda.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott: amikor tavaly ősszel felkeresték az eplényi sípályáról a Ski43 ötletével, akkor szkeptikus volt, de a program kiválóan működött, néhány héttel ezelőtt pedig a kerékpáros és kenus események ötlete vetődött fel.

Első hallásra mellé álltam, mert régóta szeretném kihasználni tanév közben is a vándortáboros kenukat és bringákat. Javasoltam, hogy még a nyári szünet előtt indítsuk el itt a programokat, melyekhez a kenukat és a kerékpárokat biztosítani tudjuk

- mondta a kormánybiztos, és hozzátette, abban bízik, hogy ősszel további helyszíneken is tudnak majd biciklis és kenus osztálykirándulási lehetőséget kínálni az iskoláknak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tisza-tó

tisza-tavi ökocentrum

diákok

programok

nyár