Ez aztán a furcsa horgászrekord: fotókon mutatjuk a kilenckilós hibrid szörnyet

HelloVidék   
  Megosztom
Ez aztán a furcsa horgászrekord: fotókon mutatjuk a kilenckilós hibrid szörnyet

Egy igazi kuriózum, egy ponty-kárász hibrid akadt Grezsu Mihály horgára. A pecás nagyon meglepődött, amikor meglátta, hogy mi lapul a szákban a kilenckilós hibrid hal magyar rekordnak számít.

Különleges horgászkalandban volt része Grezsu Mihálynak a Tokaji Kovácstónál. A pecás két barátjával töltött el két napot a kedvelt horgászvíznél. Pontyra mentek, hiszen ebben a tóban bőségesen akadnak húsz kiló felettiek is, írja a pecaverzum.hu.

A horgászathoz kell egy nagy adag szerencse is, ami ezúttal Grezsu Mihály mellé szegődött. Eddig csak képeken látott ilyen hibrid halat, amit most a kezében tarthatott. A hibrid reggel hatkor jött, amikor a horgász már három órája folyamatosan talpon volt, ugyanis egymás után érkeztek a kapások.

Amikor megakasztottam, éreztem, hogy ez nem egy húszkilós hal lesz, hiszen nem küzdött annyira. Először azt hittem, hogy amurt vagy egy kisebb harcsát fárasztok, mert olyan könnyedén jött kifelé. Aztán egyszer csak gondolt egyet, és igencsak engedni kellett neki a féket, mert elég szépen kezdett húzni. Amikor megmerítettük, a barátom vette észre, hogy egy különleges halat sikerült fogni. Láttuk, hogy kárászosan néz ki, de nincs bajsza. Tudtunk róla, hogy ebben a tóban tavaly fogtak már egy ilyen hibridet, ami akkor öt és fél kiló volt. Az enyém viszont kilenc kilót nyomott, úgyhogy nem ugyanaz a hal, hiszen annyit nem hízhatott egy év alatt

- mondta el a portálnak Grezsu Mihály.

A fogást bejelentette a Magyar Országos Horgász Szövetségnek a horgász, és ott nyilvántartásba is vették a rekordlistán a nem azonosított vagy hibrid kategóriában az első helyen a kilenckilós ponyt-kárász hibridet.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

horgász

tokaj

kovácstó

hal

hibrid

fogás

halszörny

ponty

kárász

hibrid hal

horgászvíz

borsod-abaúj-zemplén megye

tokaji halastavak