Brutális fogás: gigantikus harcsa akadt horogra, rekord lett a 110 kilós halszörny

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális fogás: gigantikus harcsa akadt horogra, rekord lett a 110 kilós halszörny

Zalkodi András a 2 méter 57 centis, 110 kilogrammos harcsát a Hortobágyon, az Ohati III. horgásztóban akasztotta meg. Idén ez volt az első kapása, és rögtön rekordfogásnak örülhetett a miskolci férfi. A harcsát a fotózás és mérés után visszaengedte a vízbe.

A szezonnyitó harcsázás a járvány miatt elmaradt, viszont Zalkodi Andrást a sors kárpótolta, ugyanis egy 2 méter 57 centis, 110 kilogrammos harcsa akadt a miskolci férfi horgára az Ohati III. horgásztóban, írja a haon.hu.

Ebben az évben ez volt az első kapása, így a miskolci férfi különösen örült a rekordfogásnak, a becslésre 50 éves halmatuzsálem ívási időszakban naponta 10 kilogramm halat is elfogyaszt. A hobbihorgász két éve fogott már itt egy 93 kilós példányt, és állítja, látott a víz alatt egy három méter körüli halat is körözni. Egyébként a kifogott, óriás méretű halakat mindig visszaengedi a vízbe, így tett most ezzel a gigantikus harcsával is.

Bő egy órán át fárasztottam, nem adta könnyen magát, óriási élmény volt, megkoronázta az estém. Spanolós módszert alkalmaztam, tenyeres kárászt használtam csalinak, amire péntek este fél tízkor harapott a kapitális méretű hal. Találkoztam már hasonló nagyságú harcsával ezen a környéken, két éve egy 93 kilogrammos halat húztam ki a tóból

– mondta el Zalkodi András a portálnak.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) oldalán található hivatalos magyar rekordlista élén egy 109 kilogrammos harcsa van bejegyezve, tehát nem kizárt, hogy Zalkodi András a mostani fogásával a dobogó legfelső fokára lépett.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hal

halszörny

harcsa

hortobágy

hortobágyi halastavak

horgásztó

horgász

hobbihorgász

gigantikus