Brutális fogás: gigantikus harcsa akadt horogra, rekord lett a 110 kilós halszörny

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális fogás: gigantikus harcsa akadt horogra, rekord lett a 110 kilós halszörny

Zalkodi András a 2 méter 57 centis, 110 kilogrammos harcsát a Hortobágyon, az Ohati III. horgásztóban akasztotta meg. Idén ez volt az első kapása, és rögtön rekordfogásnak örülhetett a miskolci férfi. A harcsát a fotózás és mérés után visszaengedte a vízbe.

A szezonnyitó harcsázás a járvány miatt elmaradt, viszont Zalkodi Andrást a sors kárpótolta, ugyanis egy 2 méter 57 centis, 110 kilogrammos harcsa akadt a miskolci férfi horgára az Ohati III. horgásztóban, írja a haon.hu.

Ebben az évben ez volt az első kapása, így a miskolci férfi különösen örült a rekordfogásnak, a becslésre 50 éves halmatuzsálem ívási időszakban naponta 10 kilogramm halat is elfogyaszt. A hobbihorgász két éve fogott már itt egy 93 kilós példányt, és állítja, látott a víz alatt egy három méter körüli halat is körözni. Egyébként a kifogott, óriás méretű halakat mindig visszaengedi a vízbe, így tett most ezzel a gigantikus harcsával is.

Bő egy órán át fárasztottam, nem adta könnyen magát, óriási élmény volt, megkoronázta az estém. Spanolós módszert alkalmaztam, tenyeres kárászt használtam csalinak, amire péntek este fél tízkor harapott a kapitális méretű hal. Találkoztam már hasonló nagyságú harcsával ezen a környéken, két éve egy 93 kilogrammos halat húztam ki a tóból

– mondta el Zalkodi András a portálnak.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) oldalán található hivatalos magyar rekordlista élén egy 109 kilogrammos harcsa van bejegyezve, tehát nem kizárt, hogy Zalkodi András a mostani fogásával a dobogó legfelső fokára lépett.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hal

halszörny

harcsa

hortobágy

hortobágyi halastavak

horgásztó

horgász

hobbihorgász

gigantikus