Hétfőn startol az egri egyetem fesztiválja: itt vannak a részletek

MTI   
  Megosztom
Hétfőn startol az egri egyetem fesztiválja: itt vannak a részletek

Az egri felsőoktatási intézmény ének-zene tanszékén tanító művésztanárok és a Budapesti Fesztiválzenekar művészeinek közreműködésével harmadik alkalommal rendezik meg hétfőtől a Bach Bridges Fesztivált az Eszterházy Károly Egyetem kápolnájában.

Pócsik Attila, az intézmény sajtóreferense pénteken közölte: a június 7. és 9. között tartandó programot Bachnak és Beethovennek, valamint kortársaiknak szentelik. A fesztivál hagyományaihoz hűen minden előadás bevezetőjeként Szabó Csaba zsoltárait hallhatja a közönség, amelyek az Erdélyi Magyar Harmóniás Énekek a 18. századból című gyűjteményben szerepelnek.

A rendezvény honlapja szerint a koncertek mindhárom napon 19 órától kezdődnek. Az épületbe csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek, valamint a felügyeletük alatt álló kiskorúak léphetnek be és a maszk viselése kötelező.

A Bach Bridges zenei program a Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam osztrák születésű brácsaművésze, Michael Gieler és Szabó Péter Liszt-díjas gordonkaművész, a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) szólócsellistája kezdeményezésére jött létre. Célja, hogy egy-egy ország muzsikusainak közreműködésével Európa több országában rendezzenek koncertsorozatokat, majd oktatási, valamint a klasszikus és a kortárs zenét népszerűsítő, ismeretterjesztő programokat. Az így létrejövő előadások középpontjában Bach zenéje áll, de bemutatják a barokk kor más műveit is, olyan későbbi korok zeneszerzőinek darabjait is műsorra tűzik, akikre Bach művészete hatással volt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 156 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,85%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 39 988 forintos törlesztőt (THM 7,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eger

fesztivál

felsőoktatás

ének-zene tanszék

bach bridges fesztivál

eszterházy károly egyetem