Több megyére adtak ki figyelmeztetést: felhőszakadásra, szélviharra, jégesőre lehet számítani

HelloVidék   
  Megosztom
Több megyére adtak ki figyelmeztetést: felhőszakadásra, szélviharra, jégesőre lehet számítani

Hétvégén is folytatódik a nyárias meleg, de már nedvesebb, labilisabb légtömegek érkeznek. Heves zivatarokra is van esély. Szombat éjjel már több helyen kell készülni, intenzívebb zivatarok főként a Dunántúlon várhatók. Ezekhez felhőszakadás, szélvihar és jégeső társulhat.

Az Időkép előrejelzése szerint érdemes óvatosan tervezni a hétvégi kirándulásokat. Ugyan hétvégén is marad a nyári meleg, délutánonként nagy területen 25 fok fölé melegszik a levegő, főként szombaton helyenként a 30 fokot is megközelítjük, de a napsütés nem lesz zavartalan. Nyugat felől egy sekély ciklonális mező húzódik fölénk, amelyet nedvesebb, labilisabb levegő tölt ki. Ez kedvező feltételeket teremt záporok, zivatarok kialakulásához.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint, ma a déli órákban a nyugati határszél közelében már megjelenhetnek zivatarok, valamint az északkeleti megyékben átvonuló záporokhoz is társulhat kis eséllyel villámtevékenység. Délutántól késő estig a Dunántúlon már máshol is számítani lehet zivatarok kialakulására, de egy adott pontban csak igen kis eséllyel. Késő délutántól az éjféli órákig az ország északkeleti, majd hajnalig már egyre inkább a délnyugati felén alakulhatnak ki zivatarok, de összességében továbbra sem nagy számban. A zivatarokat lokálisan viharos szél (60-70 km/h) és 1-2 cm körüli jégeső, főleg szombaton nyugaton felhőszakadás is kísérheti.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zivatar

vihar

jégeső

szélvihar

előrejelzés