Több megyére adtak ki figyelmeztetést: felhőszakadásra, szélviharra, jégesőre lehet számítani

HelloVidék   
  Megosztom
Több megyére adtak ki figyelmeztetést: felhőszakadásra, szélviharra, jégesőre lehet számítani

Hétvégén is folytatódik a nyárias meleg, de már nedvesebb, labilisabb légtömegek érkeznek. Heves zivatarokra is van esély. Szombat éjjel már több helyen kell készülni, intenzívebb zivatarok főként a Dunántúlon várhatók. Ezekhez felhőszakadás, szélvihar és jégeső társulhat.

Az Időkép előrejelzése szerint érdemes óvatosan tervezni a hétvégi kirándulásokat. Ugyan hétvégén is marad a nyári meleg, délutánonként nagy területen 25 fok fölé melegszik a levegő, főként szombaton helyenként a 30 fokot is megközelítjük, de a napsütés nem lesz zavartalan. Nyugat felől egy sekély ciklonális mező húzódik fölénk, amelyet nedvesebb, labilisabb levegő tölt ki. Ez kedvező feltételeket teremt záporok, zivatarok kialakulásához.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint, ma a déli órákban a nyugati határszél közelében már megjelenhetnek zivatarok, valamint az északkeleti megyékben átvonuló záporokhoz is társulhat kis eséllyel villámtevékenység. Délutántól késő estig a Dunántúlon már máshol is számítani lehet zivatarok kialakulására, de egy adott pontban csak igen kis eséllyel. Késő délutántól az éjféli órákig az ország északkeleti, majd hajnalig már egyre inkább a délnyugati felén alakulhatnak ki zivatarok, de összességében továbbra sem nagy számban. A zivatarokat lokálisan viharos szél (60-70 km/h) és 1-2 cm körüli jégeső, főleg szombaton nyugaton felhőszakadás is kísérheti.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zivatar

vihar

jégeső

szélvihar

előrejelzés