Több lakóhoz is pár érkezett: jöhet a bébibumm a Debreceni Állatkertben?

HelloVidék   
  Megosztom
Több lakóhoz is pár érkezett: jöhet a bébibumm a Debreceni Állatkertben?

Az idei dinamikus gyűjteményi gyarapodásnak köszönhetően a Debreceni Állatkert látogatói nemcsak a bébibumm sztárjaival és számos, az intézményben korábban sohasem tartott fajjal találkozhatnak, hanem új állati szerelmek szövődésének is tanúi lehetnek, hiszen az elmúlt időszakban több lakóhoz is potenciális pár érkezett.

A szurikáták és gyűrűsfarkú makik állományújítása után most Mazsola, a Trópusi ház mindig szorgos nagy szőröstatuja kapott társat egy fiatal nőstény személyében, aki május 25-én érkezett a csehországi Brno állatkertjéből. A karanténidőszak leteltével az új jövevény össze is költözött a közönségkedvenc hímmel, akivel már javában ismerkedik a kétujjú lajhárokkal közös társasbemutatójuk talajszintjén.

A Dél-Amerika déli pampáin, félsivatagaiban és erdőiben őshonos nagy szőröstatu, más néven sörtés armadilló (Chaetophractus villosus) egy igazán különleges és ősi öregrendbe, a vendégízületesek közé tartozik a többi tatufajjal, valamint a szintén újvilági lajhárokkal és hangyászokkal együtt.

Legszembetűnőbb jellegzetessége, hogy más tatukhoz hasonlóan háta nagy részét csontos páncél védi, amely az ő esetében 7-8 övből épül fel, és hosszú szőrszálak állnak ki belőle. Mindenevő, tápláléka után a földben kutat, amiben kiváló szaglása és erős, ásásra specializálódott karmai segítik. Idejének jelentős részét a föld alatt tölti, ahol különleges légzőrendszerének köszönhetően képes talajszemcsék felszívása nélkül belélegezni a levegőt.

Bár húsukért és páncéljukért egyaránt széles körben vadásszák őket természetes élőhelyükön, szívósságuknak és kiváló alkalmazkodóképességüknek köszönhetően a nagy szőröstatuk állománya egyelőre népes és stabil. A Debreceni Állatkertben 2015 óta találkozhatunk a fajjal, ekkor költözött át Mazsola a Miskolci Állatkertből; most pedig, hogy társat kapott, a remények szerint nem kell sokáig várnunk az első debreceni tatukölykökre.

(Kiemelt kép: Debreceni Állatkert)

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

debreceni állatkert

kölykök

állatok

gyűjtemény