Ekkora halóriást még nem láttunk: fotókon mutatjuk a kapitális fogást

HelloVidék   
  Megosztom
Ekkora halóriást még nem láttunk: fotókon mutatjuk a kapitális fogást

2 méter 44 centiméter hosszú, 100 kilogrammos harcsát fogott ki Mákos István a Baranya megyei Merenye horgásztóból. A horgász neve már sejtet valamit: aznap ugyanis nemcsak egy, hanem két hatalmas harcsát is megakasztott: a kapitális fogás előtt egy 216 centis "kistesó" is a horgára akadt.

Egész pontosan 2 méter 44 centiméter hosszú harcsa. Kilogrammban pedig többet nyomott, mint egy ember. A szerencsés horgász, Mákos István kívánt hármat, lemérte a halacskát, fotózkodott, majd gyorsan vissza is engedte a merenyei horgásztóba, írja a pecsaktual.hu.

Egészen hihetetlen, de 10 perc fárasztás után a kezemben volt a 100 kilogrammos hal. Betettük a csónakba, majd a partra vittük lemérni. Egy ekkora halat azonban gyorsan vissza kell tenni a vízbe, mert hamar “rosszul lesz” a parton

- mesélte múlt hétvégi élményeit Mákos István a portálnak, aki úszós, piócás készséggel fogta a kapitális harcsát.

Mákos István neve már sejtet valamit: aznap ugyanis nemcsak egy, hanem két hatalmas harcsát is megakasztott. A kapitális fogás előtt egy 216 centis kistesó is a horgára akadt.

Ha nem horgászhatok, nem érzem jól magam. De halat nem eszek, mert sajnálom őket. Így visszaengedem a legkisebbeket is.

Ekkora halnál a horgászok már halkímélő matracot, szájfertőtlenítőt is alkalmaznak az esetleges hámsérülések kezelésére. Így ha fárasztás után sérülnének, akkor vízálló fertőtlenítővel segítik a gyógyulásukat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgászat

baranya megye

merenye

horgásztó

harcsa

kapitális fogás

halszörny

mákos istván

halóriás