Bírod a nyomozós filmeket? Kriminalisztikai kiállítással, előadásokkal várnak hétvégén Nyíregyházán

MTI   
  Megosztom
Bírod a nyomozós filmeket? Kriminalisztikai kiállítással, előadásokkal várnak hétvégén Nyíregyházán

Kriminalisztikai kiállítással, rendőrségi bemutatóval, illetve a híres bűvész, Rodolfo életét és trükkjeit bemutató eladásokkal várják a közönséget szombaton a Múzeumok éjszakáján a városi múzeumban és a Kállay Gyűjteményben Nyíregyházán.

A délután kezdődő programsorozat egyik legérdekesebb részének a nyírségi megyeszékhely és Szabolcs-Szatmár-Bereg kriminalisztikai történetét bemutató tárlat ígérkezik

- olvasható a Jósa András Múzeum honlapján.

A szervezők a 18. század közepétől a második világháború kezdetéig tartó időszak helyi- és országos sajtó bűnügyeit elevenítik fel: a látogatók megismerkedhetnek a korabeli rendőrségi nyomozási módszerekkel és a városi elődök életének árnyaltabb oldalaival.

A Kállay Gyűjtemény a Vigyázat, csalok című kiállítása Rodolfónak állít emléket, a híres bűvész személye és trükkjei archív fotó- és videofelvételeken elevenednek meg a közönség előtt. A bűvészbemutató mellett a gyerekeket nagyméretű játékok várják.

A múzeumi programrészben rendőrségi és tűzzsonglőr bemutatók, interaktív nyomozós játék, antropológiai előadások, Dumaszínház és zenei koncertek egyaránt szerepelnek. A két fő helyszín mellett a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Történeti Gyűjteményt és az Arany János utcai víztornyot is egyetlen belépőjeggyel lehet meglátogatni a Múzeumok éjszakáján.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellóvidék

nyíregyháza

múzeumok napja

szórakozás

krimi

kriminalisztika

szabolcs-szatmár-bereg

jósa andrás múzeum