Idén itt már nem fürdőzhetünk: bezárt a siófoki Galerius fürdő balesetveszély miatt

MTI   
  Megosztom
Idén itt már nem fürdőzhetünk: bezárt a siófoki Galerius fürdő balesetveszély miatt

Műszaki problémák, illetve balesetveszély miatt bezárt Siófok Galerius fürdője, előreláthatóan legalább egy évig tart a felújítása - közölte Várkonyi Csaba, az üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője.

A 15 éve átadott, önkormányzati tulajdonú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ májusban már csak részlegesen nyitott ki, amikor a járványhelyzet lehetővé tette. Nem sokkal később a város független polgármestere, Lengyel Róbert a közösségi oldalán arról írt, hogy az egyre gyakrabban felmerülő problémák miatt az önkormányzat szakértői felmérést készíttetett, amely komoly tervezési és kivitelezési hibákat is feltárt. Sokba fog ez kerülni a siófokiaknak

- jegyezte meg.

Várkonyi Csaba közölte, azért vált szükségessé a bezárás, mert a fürdő műszaki állapota nem teszi lehetővé, hogy vendéget fogadjon, üzemeltetése balesetveszélyes lenne. A fürdő teljes felújítására van szükség. Beszámolt arról is, hogy a problémákat a tetőszerkezet beázása, illetve a kivitelezésre visszavezethető minőségi problémák okozzák, miközben a fürdő építési munkáinak szavatossági ideje lejárt.

Az előzetes becslések szerint a tetőszerkezet javítási munkái, továbbá a 10-15 évente időszerűvé váló karbantartási feladatok elvégzése 100-100 millió forintba kerül. A cél, hogy egy megújult és biztonságosan látogatható fürdő nyisson majd ki újra. A mindenre kiterjedő javítási, felújítási munkákban az épület szinte minden részlege és minden eszköze érintett

- közölte az ügyvezető. Tudatta azt is, hogy a fürdő alkalmazottai közül kilenc embert elküldtek, négy dolgozójuknak tudtak más feladatot biztosítani.

Az újranyitás előtt pályázatot írnak ki az állások újbóli betöltésére

- ismertette a fürdőt üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

siófok

siófok galerius fürdő

műszaki probléma

bezárás

fürdő