Ünnepel a múzeumi ágazat: mutatjuk, mivel készülnek a Múzeumok éjszakájára

MTI   
  Megosztom
Ünnepel a múzeumi ágazat: mutatjuk, mivel készülnek a Múzeumok éjszakájára

Ünnepel a múzeumi ágazat: június 26-án a Múzeumok éjszakáján több mint háromszáz helyszínen mintegy kétezer program várja az érdeklődőket a fővárosban és vidéken.

Immár tizenkilencedik alkalommal szervezték meg ezt a fesztivált, amely az első országos jelentőségű kulturális esemény a pandémia, az újranyitás után Magyarországon

- mondta Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára.

Mint kifejtette, a múzeumok dolgozói a járvány idején, az elmúlt több mint egy évben is komoly munkát végeztek, új kiállításokat szerveztek. Fekete Péter kitért arra, hogy az 1500 forintért kiváltható karszalaggal idén is annyi múzeumot lehet meglátogatni június 26-án, amennyi kora délutántól hajnali 2-ig belefér.

A jegyár ahhoz a múzeumhoz kerül, ahol azt az érdeklődő kiváltja, a többi intézmény pedig a karszalaggal befogadja a látogatókat. Számos családi és gyerekprogram lesz, az egészségügyi és szociális dolgozók, valamint családtagjaik pedig ingyen látogathatják a rendezvényeket

- hangsúlyozta az államtitkár.

Fekete Péter beszámolt arról, hogy vannak városok, amelyek igazi népünnepéllyé varázsolják a fesztivált, Szolnokon például több tucat rendezvény működik együtt a Múzeumok éjszakájával. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a járvány miatti biztonsági intézkedések továbbra is érvényben vannak, a programok csak oltási igazolvánnyal, kiskorúak esetén oltási igazolvánnyal rendelkező családtaggal látogathatók.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

múzeum

múzeumok éjszakája

programok

karszalag

árak