Tibor már az örök vadászmezőkön: meghalt a vadaspark 50 éves barna medvéje

HelloVidék   
  Megosztom
Tibor már az örök vadászmezőkön: meghalt a vadaspark 50 éves barna medvéje

A Budakeszi Vadaspark gondozói mély fájdalommal tudatják a látogatókkal és az állatbarátokkal, hogy Tibor, a Vadaspark jámbor medvéje örökre elaludt. Legnagyobb termetű emlősük közel 50 éves volt, ami a fogságban élő fajtársai között is nagyon szép kornak számít. Tibor 2017. március 8-án érkezett a Budakeszi Vadasparkba a Veresegyházi Medveotthonból barátjával, Romulusszal. Annak ellenére, hogy a medvék a természetben magányos életmódot folytatnak, Tibor és Romulus jól megértették és tiszteletben tartották egymást.

A Budakeszi Vadaspark gondozói mély fájdalommal tudatják a látogatókkal és az állatbarátokkal, hogy Tibor, a Vadaspark jámbor medvéje örökre elaludt. Legnagyobb termetű emlősünk közel 50 éves volt, ami a fogságban élő fajtársai között is nagyon szép kornak számít.

Nagytestű mindenevőnk példányai a vadonban általában csupán 10-25 évig élnek, az 50 év körüli Tibor azonban jócskán meghaladta ezt az életkort. Az állatkertek és a vadasparkok békés életkörülményei, a mindennapos gondoskodás, a folyamatos táplálás és a rendszeres orvosi vizsgálatok, valamint nem utolsó sorban a természetes ellenség hiánya teszik lehetővé, hogy az állatok akár kétszer tovább is élhetnek vadon élő társaiknál.

Tibor 2017. március 8-án érkezett a Budakeszi Vadasparkba a Veresegyházi Medveotthonból barátjával, Romulusszal. Annak ellenére, hogy a medvék a természetben magányos életmódot folytatnak, Tibor és Romulus jól megértették és tiszteletben tartották egymást. Bár Tibor idős kora miatt szeretett inkább a barlangjában pihenni, mégis sok örömöt okozott a Vadaspark látogatóinak és gondozóinak is. Mostantól az örök vadászmezőkön vándorol.

A Budakeszi Vadasparkban ezentúl Romulus képviseli majd a barna medvék fajtáját, aki gyermeki kíváncsiságával mindenki szívébe belopja magát.

Címlapkép: Budakeszi Vadaspark

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

barnamedve

medve

budakeszi vadaspark

tibor a medve

ursus arctos

vadaspark

állatkert

barna medve