Ekkora busát még nem láttunk: fotón mutatjuk az év rekordméretű gigahalát

HelloVidék   
  Megosztom
Ekkora busát még nem láttunk: fotón mutatjuk az év rekordméretű gigahalát

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájára hétről hétre kerülnek fel a hatalmas halak, ezúttal az idei év vélhetően legnagyobb busája akadt a hobbihorgász, Bakonyi Balázs horgára. A kapitális méretű, 138 centiméter hosszú és 68 kilogrammos hal derekasan küzdött, de végül másfél óra csata után alulmaradt, és a partra húzták.

Harcsázni készült Bakonyi Balázs a Ráckevei Duna-ágon, de végül egészen más zsákmány akadt a horgára. Fél órán keresztül azt hitte a horgász unokatestvérével, hogy harcsával van dolguk. Másfél órán zajlott a kemény küzdelem Bakonyi Balázs és egy 68 kilogrammos busa között, írja a Pecaverzum.

A hal első pár kirohanása megközelítette már a 150 métert, de szerencsére nem szaladt le az összes zsinór. Nagyon sokáig tartotta magát a busa, hiába álltam bele a fárasztásba. A súlya miatt nehéz volt felhúzni, de a végére azért nagyon elfáradt. A partszélen 3-4 méter hosszan kicsi a vízmélység, csupán 50-60 centiméter, ott húztam fel a busát

- mesélte el a hobbihorgász a portálnak.

A kapitális méretű, 138 centiméter hosszú és 68 kilogrammos busa derekasan küzdött az életéért, de végül másfél óra csata után alulmaradt, és a partra húzták. Mérlegelés és fotózás után visszaengedték a vízbe.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

ráckeve

ráckevei dunaági horgász szövetség

bakonyi balázs

hobbihorgász

horgász

busa

gigahal