Ekkora busát még nem láttunk: fotón mutatjuk az év rekordméretű gigahalát

HelloVidék   
  Megosztom
Ekkora busát még nem láttunk: fotón mutatjuk az év rekordméretű gigahalát

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájára hétről hétre kerülnek fel a hatalmas halak, ezúttal az idei év vélhetően legnagyobb busája akadt a hobbihorgász, Bakonyi Balázs horgára. A kapitális méretű, 138 centiméter hosszú és 68 kilogrammos hal derekasan küzdött, de végül másfél óra csata után alulmaradt, és a partra húzták.

Harcsázni készült Bakonyi Balázs a Ráckevei Duna-ágon, de végül egészen más zsákmány akadt a horgára. Fél órán keresztül azt hitte a horgász unokatestvérével, hogy harcsával van dolguk. Másfél órán zajlott a kemény küzdelem Bakonyi Balázs és egy 68 kilogrammos busa között, írja a Pecaverzum.

A hal első pár kirohanása megközelítette már a 150 métert, de szerencsére nem szaladt le az összes zsinór. Nagyon sokáig tartotta magát a busa, hiába álltam bele a fárasztásba. A súlya miatt nehéz volt felhúzni, de a végére azért nagyon elfáradt. A partszélen 3-4 méter hosszan kicsi a vízmélység, csupán 50-60 centiméter, ott húztam fel a busát

- mesélte el a hobbihorgász a portálnak.

A kapitális méretű, 138 centiméter hosszú és 68 kilogrammos busa derekasan küzdött az életéért, de végül másfél óra csata után alulmaradt, és a partra húzták. Mérlegelés és fotózás után visszaengedték a vízbe.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

ráckeve

ráckevei dunaági horgász szövetség

bakonyi balázs

hobbihorgász

horgász

busa

gigahal