Jó hír a sportolni vágyóknak: ismét lesz Balaton-átevezés, mutatjuk a részleteket

MTI   
  Megosztom
Jó hír a sportolni vágyóknak: ismét lesz Balaton-átevezés, mutatjuk a részleteket

A tervek szerint augusztus 28-án, szombaton megtartják a X. Balaton-átevezést Fonyód és Badacsony között. Hidvégi József, Fonyód polgármestere sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, amely az elmúlt években szervezte a fonyódi eseményt, a versenyt ezúttal most szombaton bonyolítja le új útvonalon, Zamárdi és Tihany között.

Hidvégi József kiemelte, tavaly már mintegy 1200 hajóegység teljesítette a Fonyód-Badacsony távot. A rendezvény kinőtte a fonyódi starthelyszínt, ezért szervezte meg idén máshol a szövetség az átevezést.

A helyi civil szervezetek szerint azonban ragaszkodni kell a hagyományokhoz, és a Balaton-átevezést az eddigi útvonalon is meg kell szervezni. A kezdeményezés mellé állt a város önkormányzata - fogalmazott a polgármester. A megvalósításban fontos szerepet vállalt a Fonyódi Turisztikai Egyesület

- tette hozzá.

Posza Róbert, az egyesület elnöke arról számolt be, hogy a szervezésben, a biztosítás lebonyolításában országos rendezvényeken tapasztalatot szerzett munkatársak fognak segíteni, az időmérést pedig erre szakosodott cégek közreműködésével oldják meg.

A X. Balaton-átevezést Fonyód és Badacsony között augusztus 28-án tartják, kedvezőtlen időjárás esetén az esőnap augusztus 29. vasárnap lesz, de az azt követő két hétvégét is kijelölték a szervezők pótnapoknak. A rendezvényen kézi hajtású vízi járművekkel lehet részt venni. Idén 500 hajóegységben korlátozzák a résztvevők számát. Nevezni az esemény hivatalos weboldalán lehet augusztus 15-e éjfélig, helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton-átevezés

balaton

fonyód

badacsony