Ennyire cukik a díszmadártartók kedvencei: három fióka született a vidéki állatkertben

HelloVidék   
  Megosztom
Ennyire cukik a díszmadártartók kedvencei: három fióka született a vidéki állatkertben

Május közepe és június eleje között összesen három vörös aranyfácán fióka bújt elő tojásából mintegy 22 nap keltetést követően. Az egyelőre ismeretlen nemű utódok közül ketten már az állatkert madáróvodájában nevelkednek, ahol a látogatók is megtekinthetik őket a május 7-én világra jött kékpáva-növendékek társaságában.

A cívisvárosi intézmény hétről hétre újabb apróságokról számolhat be, ezúttal pedig a vörös aranyfácánok háza tájáról szolgálhat örömhírrel, miután május közepe és június eleje között összesen három fióka bújt elő tojásából mintegy 22 nap keltetést követően.

Fotó: vörös aranyfácán
Fotó: vörös aranyfácán

Az egyelőre ismeretlen nemű utódok közül ketten már az állatkert madáróvodájában nevelkednek, ahol a látogatók is megtekinthetik őket a május 7-én világra jött kékpáva-növendékek társaságában. A harmadikként kikelt fióka egyelőre a kulisszák mögött cseperedik, de amint eléri a megfelelő méretet, ő is csatlakozni fog társaihoz.

Tavasszal az összetéveszthetetlenül színpompás tollazatú kakasok hangos rikoltozással és násztánccal igyekeznek elnyerni a szerényebb, barna színezetű tojók kegyét, a kotlás és a kikelt utódok gondozása azonban már az anya kizárólagos feladata.

Impozáns megjelenésének köszönhetően a faj a díszmadártartók körében is kedvelt. Bár vadon élő állománya az emberi terjeszkedés miatti élőhelyvesztés, a kereskedelmi célú befogások és a széleskörű vadászat ellenére egyelőre stabil, szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján.

Címlapkép és fotó: Debreceni Állatkert

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni nagyerdő

debreceni állatkert

debrecen

dodó

madárfaj

ritkaság