Ennyire cukik a díszmadártartók kedvencei: három fióka született a vidéki állatkertben

HelloVidék   
  Megosztom
Ennyire cukik a díszmadártartók kedvencei: három fióka született a vidéki állatkertben

Május közepe és június eleje között összesen három vörös aranyfácán fióka bújt elő tojásából mintegy 22 nap keltetést követően. Az egyelőre ismeretlen nemű utódok közül ketten már az állatkert madáróvodájában nevelkednek, ahol a látogatók is megtekinthetik őket a május 7-én világra jött kékpáva-növendékek társaságában.

A cívisvárosi intézmény hétről hétre újabb apróságokról számolhat be, ezúttal pedig a vörös aranyfácánok háza tájáról szolgálhat örömhírrel, miután május közepe és június eleje között összesen három fióka bújt elő tojásából mintegy 22 nap keltetést követően.

Fotó: vörös aranyfácán
Fotó: vörös aranyfácán

Az egyelőre ismeretlen nemű utódok közül ketten már az állatkert madáróvodájában nevelkednek, ahol a látogatók is megtekinthetik őket a május 7-én világra jött kékpáva-növendékek társaságában. A harmadikként kikelt fióka egyelőre a kulisszák mögött cseperedik, de amint eléri a megfelelő méretet, ő is csatlakozni fog társaihoz.

Tavasszal az összetéveszthetetlenül színpompás tollazatú kakasok hangos rikoltozással és násztánccal igyekeznek elnyerni a szerényebb, barna színezetű tojók kegyét, a kotlás és a kikelt utódok gondozása azonban már az anya kizárólagos feladata.

Impozáns megjelenésének köszönhetően a faj a díszmadártartók körében is kedvelt. Bár vadon élő állománya az emberi terjeszkedés miatti élőhelyvesztés, a kereskedelmi célú befogások és a széleskörű vadászat ellenére egyelőre stabil, szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján.

Címlapkép és fotó: Debreceni Állatkert

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni nagyerdő

debreceni állatkert

debrecen

dodó

madárfaj

ritkaság